Τα «σιγανά ποταμάκια» να φοβάσαι...

Έχει απόλυτο δίκιο ο Μαρτίνς που ζητάει από τους παίκτες του να δουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και να μην λάβουν υπόψη το 3-0 του Ιουλίου σε φιλικό επί της Ομόνοιας στον Ρέντη ενόψει των play off του Champions League. 

Τα «σιγανά ποταμάκια» να φοβάσαι...

Αρχίζει για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (18/9, 20.30) το πρωτάθλημα, υποδεχόμενος τον Αστέρα Τρίπολης. Την Τετάρτη (23/9) ακολουθεί η Ομόνοια και οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, έτσι ώστε να πάνε πιο ήσυχοι στη ρεβάνς του ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Ο Μαρτίνς ζητάει από τους παίκτες του το αυτονόητο: Να καταλάβουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί, ότι όλες οι ομάδες ονειρεύονται να κόψουν βαθμούς από τον πρωταθλητή και πώς ο Αστέρας Τρίπολης είναι ένα σύνολο αρκετά δυσκολοκατάβλητο και το οποίο παραδοσιακά υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να κάνει αγχωτικές νίκες, ακόμα και μέσα στο Καραϊσκάκη.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, ο Μαρτίνς αναμένεται να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του, να κάνει και μία “πρόβα” ενόψει Ομόνοιας, να προχωρήσει σε μερικό rotation το παραπάνω Σάββατο (26/9) με τον Παναιτωλικό και εν συνεχεία να πάει με τα “βαριά χαρτιά” στον επαναληπτικό της Κύπρου στις 29 Σεπτεμβρίου.

“Τα... σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι”, λέει ο λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Είδαμε όλοι τι έκανε ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Θα μας πείτε φυσικά, ότι το “τριφύλλι” είναι ένα... μυστήριο με τον Πογιάτος στον πάγκο, ωστόσο, δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Ο δε Αστέρας έδειξε ότι είναι μία ομάδα αρκετά ποιοτική από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, ενώ πλέον δεν δείχνει να έχει την αφέλεια που είχε πέρσι στο ανασταλτικό κομμάτι.

Το πιο ύπουλο ματς, ωστόσο, για τον Ολυμπιακό θα είναι αυτό της Τετάρτης κόντρα στους Κύπριους. Στο... “λάου-λάου” το πάει η Ομόνοια! Απέκλεισε στην παράταση την Αραράτ από την Αρμενία. Θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι κακώς έφτασε έως την παράταση γι ανα αποκλείσει τη συγκεκριμένη ομάδα. Πήρε την πρόκριση πάλι στην παράταση μέσα στην Πολωνία επί της Λέγκια Βαρσοβίας. Και τελικά πέτυχε το... απόλυτο στις προκρίσεις επί του Ερυθρού Αστέρα μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Δείχνει να είναι ανασταλτικά μία καλοδουλεμένη ομάδα, μολονότι όταν οι Σέρβοι τούς πίεσαν λίγο, αισθάνθηκαν μία ανησυχία στα “καρέ” τους...

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι να μην μείνει στο 3-0 επί της Ομόνοιας στο φιλικό που είχε γίνει στον Ρέντη στα τέλη Ιουλίου. Άλλη ομάδα τότε η Ομόνοια, εντελώς διαφορετική τώρα. Τότε ξεκινούσε την προετοιμασία της και ο Ολυμπιακός πήγαινε φουριόζος από τα πλέι οφ για να αντιμετωπίσει την Γουλβς. Τώρα θα έχει επτά επίσημα παιχνίδια η κυπριακή ομάδα και οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν μόλις δύο, με το ένα εξ αυτών να είναι με την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου με τα... περσινά ρόστερ!

Ύπουλο λοιπόν, το παιχνίδι... Δεν το συζητάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, όμως, οι Κύπριοι εδώ που έχουν φτάσει, θα τα δώσουν όλα για όλα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να βρεθούν στους ομίλους του Champions League.

Κατά την άποψή μας, θα είναι μεγάλο κέρδος στην προετοιμασία των “ερυθρολεύκων”, να βγει από το μυαλό των παικτών το 3-0 του Ιουλίου... Ας το διαγράψουν! Κι αν το διαγράψουν και πιστέψουν ότι η Ομόνοια είναι ικανή να κάνει τη ζημιά εφόσον της δώσεις χώρο, τότε θα πάρουν μία πανηγυρική πρόκριση... Καλή είναι η κλήρωση για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και στο χορτάρι. Μέχρι το ματς με την Ομόνοια πάντως, έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας.

Τώρα για τους “ερυθρόλευκους” προέχει να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα... Θα έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού την ευκαιρία να δουν τηλεοπτικά τον Ραφίνια και τον Εμβιλά.