Αναγνωστόπουλος: «Ο Άρης έχει το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει»

Ο φύλακας - άγγελος του Άρη μιλά στο fosonline.gr για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. 

Αναγνωστόπουλος: «Ο Άρης έχει το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει»

Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος ήταν μαζί με τον Γιώργο Καντιμοίρη οι φύλακες – άγγελοι του Άρη, συμβάλλοντας σημαντικά στην άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, καθώς δέχτηκαν τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα.

Ο 24χρονος τερματοφύλακας που ξεκίνησε από τον Παναθηναϊκό και μέτρησε φέτος 15 συμμετοχές, μίλησε στο «fosonline.gr» για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε

- Η χρονιά τελείωσε με χαμόγελα και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Στον κόσμο φάνηκε ότι πετύχατε εύκολα το στόχο, αλλά εσείς ξέρετε πως ήταν πραγματικά…
«Από την αρχή της σεζόν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον στόχο της ανόδου. Όλα τα παιδιά μέσα μέσα στη σεζόν, μαζί με τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ ήμασταν μία οικογένεια κι αυτό φαινόταν κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Δεν αγχωθήκαμε ούτε στιγμή στο πρωτάθλημα, δεν υπήρχε κάτι που να μας κάνει να βάλουμε δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας, ήμασταν απόλυτα έτοιμοι, ήμασταν πολύ καλά δουλεμένοι και ανταποκριθήκαμε πολύ καλά στα δύσκολα ματς, ειδικά στα δύο τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα μας. Όλα πήγαν καλά και ο στόχος επιτεύχθηκε, επομένως όλα τα υπόλοιπα, οι δυσκολίες, περνούν σε δεύτερη μοίρα».

- Δέθηκες με την ομάδα στο διάστημα που είσαι στον Άρη. Θα μείνεις και στη Σούπερ Λίγκα; Πως βλέπεις τη νέα σεζόν;
«Είναι η δεύτερη χρονιά φέτος στην ομάδα. Τώρα να πως ότι δεν θέλω να είμαι του χρόνου με τον Άρη στη Σούπερ Λίγκα θα είμαι ψεύτης. Νομίζω πως είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, με τόσο μεγάλη δυναμική στο λαό, με καλές εγκαταστάσεις. Τα πάντα υποδηλώνουν έναν σύλλογο μεγάλης κλάσης. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με τον πρόεδρο, είμαστε σε καλό δρόμο, νομίζω πως υπάρχει θετική αύρα και από τις δύο πλευρές και θα καταλήξουμε για να κλείσουμε ωραία τη σεζόν».

- Είχες και μια ατυχία που δεν συμβαίνει συχνά σε τερματοφύλακες, να μείνεις έξω για μία επέμβαση, χωρίς ουσιαστικά να έχεις τραυματισμό ή τιμωρία.
«Συμβαίνουν κι αυτά. Τα προβλήματα υγείας δεν μπορείς να τα προβλέψεις καλώς ή κακώς και νομίζω ότι η υγεία προέχει πάνω απ’ όλα. Πρέπει να είμαι καλά για να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου. Τώρα είμαι καλά, έχω αρχίσει να προπονούμαι ξανά εδώ και κάποιες μέρες και θα είμαι απόλυτα έτοιμος αν και εφόσον παραμείνω στην ομάδα, από την προετοιμασία να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου».

- Τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει ο Άρης την νέα χρονιά στη Σούπερ Λίγκα; Ο κόσμος σίγουρα έχει απαιτήσεις, σίγουρα θέλει Ευρώπη και μια ομάδα που να διεκδικεί. Ζεις τον σύλλογο, βέβαια δεν ξέρουμε ακόμη το ρόστερ, αλλά με τη δυναμική ως κλαμπ, τι μπορεί να κάνει ο Άρης;
«Είναι φυσιολογικό μετά από τέσσερα χρόνια κακοπέρασης, ο κόσμος του Άρη να περιμένει πράγματα στα οποία τον είχε συνηθίσει η ομάδα. Δική μου άποψη είναι να γίνουν προσεγμένες και μεθοδικές κινήσεις, οι αρμόδιοι νομίζω γνωρίζουν ποιο είναι το καλό για την ομάδα και θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό. Για να είμαι ρεαλιστής, το Κύπελλο είναι σίγουρα ένας στόχος, που θα απασχολήσει τον Άρη του χρόνου και από κει και πέρα, στο πρωτάθλημα, εννοείται ότι ο Άρης πρέπει να παρουσιαστεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Είναι λογικό, όπως και η διαφορά του σωματείου που είναι μεγάλη σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Έχει το λαό, έχει μια πολύ καλή έδρα και νομίζω πως έχει όλα τα φόντα για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει».

- Είδες την κατηγορία, υπήρχαν κάποιοι επιθετικοί που σε δυσκόλεψαν;
«Πάντα ξεχωρίζω ποδοσφαιριστές της δικής μου ομάδας. Νομίζω ότι ένας καταλυτικός παίκτης τη χρονιά αυτή για μας ήταν ο Βαγγέλης Πλατέλλας, με τον οποίο κάνουμε και πολύ καλή παρέα. Μας βοήθησε από την πρώτη στιγμή. Έδωσε πολύ μεγάλη επιθετική ορμή στο παιχνίδι της ομάδας και στηρίχτηκε πολύ η επίθεση πάνω του. Δεν έχω να πω κάτι για άλλον ονομαστικά, δεν μου αρέσει και να το κάνω ή να κρίνω, ακόμη κι αν έχω θετική εικόνα και άποψη».