Χρυσός υπερσύμβουλος για την ΕΠΟ με 20 χιλ. μηνιάτικο

Στην Ομοσπονδία... λεφτά υπάρχουν και η ετήσια αμοιβή του εκλεκτού των διεθνών Ομοσπονδιών θα ανέρχεται σε 280 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Χρυσός υπερσύμβουλος για την ΕΠΟ με 20 χιλ. μηνιάτικο

Τη μπάνκα στον αέρα αναμένεται να τινάξει ο αλλοδαπός υπερσύμβουλος της ΕΠΟ σε ότι αφορά τις αποδοχές του. Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Live Sport, το μηνιάτικό του θα ξεπερνά τις 20.000 ευρώ και θα πληρώνεται πιθανότατα από την ελληνική ομοσπονδία, παρ' ότι FIFA και UEFA, θα τον επιλέξουν και θα καθορίσουν τις αρμοδιότητες που θα έχει.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο εκλεκτός των διεθνών ομοσπονδιών θα σέβεται τον πρόεδρο και τα αιρετά μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, αλλά θα έχει λόγο στα κρίσιμα ζητήματα. Κυρίως θα έχει την εποπτεία στην εκπόνηση του στρατηγικού πλάνου για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ και αναμένονται κινήσεις που θα προκαλέσουν μεγάλη συζήτηση.

Ο υπερσύμβουλος θα μείνει στην Αθήνα τουλάχιστον για έναν χρόνο οπότε με μηνιαίες αποδοχές των 20 χιλιάδων ευρώ, συνολικά στον τραπεζικό λογαριασμό του θα κατατεθούν 280 χιλιάδες ευρώ (με τα δώρα και τα επιδόματα).

Η είδηση της εγκατάστασης ενός τοποτηρητή στην ΕΠΟ έγινε γνωστή πριν από περίπου 15 ημέρες. Αρχικά γινόταν λόγος για παραμονής στην Αθήνα για περίπου έξι μήνες όμως όλα δείχνουν ότι FIFA και UEFA φέρεται να έχουν αποφασίσει ότι το χρονικό διάστημα θα είναι μεγαλύτερο και ίσως ξεπεράσει και τους 12 μήνες.

O ρόλος του θα είναι ως ενός υπερσυμβούλου με σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα χρόνια ζητήματα και ταυτόχρονα να βοηθήσει τη διοίκηση σε θέματα που αφορούν το καταστατικό.
Ο απεσταλμένος των διεθνών ομοσπονδιών θα έχει καθημερινή παρουσία στα γραφεία της ΕΠΟ, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει σε όλα τα θέματα που κρίνει εκείνος πως πρέπει να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένο τρόπο.

Προφανώς, η αποστολή του δείχνει ότι τα περί βημάτων βελτίωσης του ποδοσφαίρου και της λειτουργίας της ΕΠΟ, για τα οποία κάνει λόγο συχνά πυκνά ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Γραμμένος δεν αποτελούν άποψη και των διεθνών Ομοσπονδιών, οι οποίες επιβάλλουν και τον επιτηρητή.