Άλλο Μαδρίτη, άλλο Τρίπολη…

Η αφέλεια με την οποία παρέταξε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο επίσημο ματς ο Ντάνι Πογιάτος χτύπησε το «καμπανάκι κινδύνου» στο «τριφύλλι»

Άλλο Μαδρίτη, άλλο Τρίπολη…

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την Τρίπολη με.,.. κατεβασμένο κεφάλι, καθώς θεώρησε πως παίζοντας κόντρα στον Αστέρα, όπως στα φιλικά, θα μπορέσει να πάρει τη νίκη.

Όμως πλέον έχουμε πρωτάθλημα, όπου κάθε λάθος «τιμωρείται» και μάλιστα σκληρά. Κι έγιναν πολλά από τον Ντάνι Πογιάτος.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είτε επειδή δεν ρώτησε, είτε επειδή δεν του είπε κανείς, δεν κατάλαβε πως για να κερδίσεις μια ομάδα όπως ο Αστέρας Τρίπολης, πρώτα εξασφαλίζεις ότι… δεν θα χάσεις.

Εξασφαλίζεις τα μετόπισθεν και κυρίως ότι οι ταχύτατοι και «υδραυλικοί» λάτιν παίκτες που διαθέτει, δεν θα σε χτυπήσουν στην κόντρα.

Είναι άλλωστε σήμα κατατεθέν του Μίλαν Ράσταβατς στις ομάδες που δουλεύει να είναι «σφιχτές» με έντεκα παίκτες από το κέντρο και πίσω, αλλά… φαρμάκι στις αντεπιθέσεις.

Η αφέλεια με την οποία αντιμετώπισε ο Ισπανός τακτικά το παιχνίδι φάνηκε από την επιλογή του να τοποθετήσει τον κεντρικό αμυντικό Φάνη Μαυρομμάτη αριστερό μπακ, αλλά και από το γεγονός ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού ανέβαινε στο κέντρο.

Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν να «διαβάσει» τα κενά ο Αστέρας και να χτυπήσει.

Στο μεταξύ ακόμα και στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά το ματς απορούσαν για το λόγο που βγήκε ο Κουρμπέλης στο 70’. Κι όχι μόνο αυτό, έμεινε ως «καθαρό» αμυντικό χαφ ο Αγιούμπ!

Είχε τα δυο ματς με την εθνική ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αλλά είναι προφανές πως κρατά τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ακόμα και ο ίδιος ο Πογιάτος δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στο μεταξύ εάν μπορούν να παίξουν μαζί Καρλίτος- Μακέντα. Ο Ισπανός είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά μόνο μέσα στην περιοχή. Το ίδιο κι ο Ιταλός και εδώ αρχίζει το μπλέξιμο. Ο Μακέντα χρειάζεται τα γκολ διότι πρέπει να πάρει μεταγραφή και δεν πολύ θέλει να παίζει στην άκρη.

Ο Πογιάτος προσπάθησε να τους «χωρέσει» στην επίθεση αλλάζοντας σε 4-4-2 το σύστημα μόλις έγινε το 1-0 στην Τρίπολη. Με μια λεπτομέρεια: Δεν έχει δοκιμαστεί σχεδόν ποτέ σε φιλικό το συγκεκριμένο πλάνο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην τετράδα πίσω ο αριστερός μπακ ήταν ο Μαυρομμάτης καταλαβαίνει το «κομφούζιο» στο μυαλό του Ισπανού.

Πράγματι ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες εκτός ομάδας αυτή τη στιγμή, που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις, όπως ο Βιγιαφάνιες, ο Αϊτόρ, ο Χουανκά. Μόνο που οι υποχρεώσεις ξεκίνησαν, δεν περιμένουν κανέναν και οι «πράσινοι» μετρούν ήδη μια ήττα.

Την δεύτερη αγωνιστική δεν αγωνίζονται, μια και έχουν κληρωθεί με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά την τρίτη αγωνιστική πηγαίνουν στο «Αλκαζάρ» και εκεί είναι που οι αφέλειες δεν χωράνε

Ο Πογιάτος ίσως να έχει μάθει στο… θερμοκήπιο της Μαδρίτης, όπου η δουλειά με τις Ακαδημίες της Ρεάλ ήταν μια ευχάριστη ενασχόληση. Εδώ όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και ο Τσάβι Ρόκα θα πρέπει να τον κατατοπίσει. Έχει αργήσει πολύ μάλιστα…