Ο ιδανικός για «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε διοίκηση και παίκτες

Ο Μαρινάκης σκέφτεται να δώσει στον Τοροσίδη έναν ρόλο «συνδετικού κρίκου» ανάμεσα σε διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Γιατί ο «Τόρο» αποτελεί ιδανική επιλογή.

Ο ιδανικός για «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε διοίκηση και παίκτες

Ορισμένους παίκτες όταν τους ζεις από κοντά, γνωρίζεις σε μεγάλο βαθμό σε ποιο πόστο μπορούν να βοηθήσουν μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Ο Βασίλης Τοροσίδης μπορούσε να «διαβαστεί» εύκολα...

Επρόκειτο για ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά εντός αποδυτηρίων που πέρασαν από τον Ολυμπιακό. Με την πλάκα του, τον χαβαλέ του, αστειευόταν με τους πάντες και ποτέ δεν είχε τουπέ ή έπαρση. Τον Γενάρη του 2013 είχε όνειρο να πάρει μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα του εξωτερικό, όπως θα το είχε κάθε φιλόδοξος ποδοσφαιριστής και ουσιαστικά ήταν η μοναδική φορά που πίεσε κατά κάποιο τρόπο να αφήσει τον αγαπημένο του σύλλογο.

Κατά τ’ άλλα, ο Τοροσίδης ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Σε όλη αυτή την πορεία, ο οποιοσδήποτε μπορούσε να καταλάβει ότι ο Βασίλης έναν δρόμο θα μπορούσε να ακολουθήσει μετά το ποδόσφαιρο. Δύσκολα θα μπορούσε να γίνει προπονητής, μολονότι όταν πιάνεις μαζί του συζήτηση, σου μιλάει σαν προπονητής (όταν αποφασίζει να μην κάνει χαβαλέ)!

Ο ρόλος που θα του ταίριαζε απόλυτα, θα ήταν να έχει ρόλο στελέχους σε έναν σύλλογο. Δεν θα πούμε «παράγοντας», γιατί τον τελευταίο καιρό έχουμε διάφορους «παράγοντες» που έχουν ξεφτιλίσει την έννοια. Δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα στη ζωή τους και παίρνοντας λίγη εξουσία στα χέρια τους επειδή έκαναν τα χατίρια των αφεντικών τους, νόμιζαν ότι ο εκάστοτε σύλλογος τούς ανήκει. Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη...

Και ο Τοροσίδης είχε την «εξουσία» στα χέρια του ως ποδοσφαιριστής. Ήταν αρχηγός του Ολυμπιακού, είχε μία λαμπρή καριέρα στην Ιταλία, υπήρξε αρχηγός στην Εθνική... Ποτέ δεν ένιωσε όμως, ότι μία ομάδα τού ανήκει, όπως νιώθουν κάποιοι παρατρεχάμενοι παράγοντες! Αντιθέτως, κοιτούσε πάντοτε να βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ», δίχως να βάζει τρικλοποδιές στον διπλανό του για να αναρριχηθεί ο ίδιος. Όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να φύγει από το λιμάνι για τη Ρώμη για να δοκιμάσει το ευρωπαϊκό όνειρο, πάλι έβαλε εκεί το «εμείς» πιο πάνω. Πήγε τίμια στον Μαρινάκη και του ζήτησε να φύγει. Δεν ήθελε να κάτσει στον Ολυμπιακό και να τον τρώει το... σαράκι της μη παρουσίας του σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Λέγεται ότι ο Τοροσίδης θα γίνει στέλεχος... Θα πάρει ένα πόστο κάτι σαν «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα. Ιδανική επιλογή! Οι μέχρι πρότινος συμπαίκτες του τον σέβονται. Ο Μαρτίνς τού είχε ζητήσει να μείνει ακόμη μία σεζόν ως ποδοσφαιριστής, γιατί ο ρόλος του στα αποδυτήρια ήταν αρχηγικός. Οπότε, και ο προπονητής τον εμπιστεύεται. Η δε διοίκηση τον γουστάρει! Για την ώρα λοιπόν, μια χαρά ταιριάζει σε αυτό το πόστο. Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι θα αναβαθμιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση αν τον βλέπαμε αύριο-μεθαύριο να συμμετέχει σε συσκέψεις της Λίγκας ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ή σε φόρουμ της ΟΥΕΦΑ για λογαριασμό των Πειραιωτών. Είναι ικανότατος να «παίξει μπάλα» και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.