Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-0: Ιδανική πρεμιέρα για τους Αρκάδες (highlights)

Ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος με γκολ του Ριέρα στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-0: Ιδανική πρεμιέρα για τους Αρκάδες (highlights)

Ο Αστέρας Τρίπολης χτύπησε στα… αριστερά τον Παναθηναϊκό και δικαιώθηκε κερδίζοντας με 1-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Αστέρας Τρ. - Παναθηναϊκός: 1-0 (highlights)

Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν την επιλογή του Ντάνι Πογιάτος να βάλει αριστερό μπακ τον κεντρικό αμυντικό Φάνη Μαυρομμάτη και με τον Ριέρα κατάφεραν να σκοράρουν παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Το γκολ του Ριέρα για το 1-0 (vid)

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο με τη μεγάλη ευκαιρία του Άλι Μπάμπα και τον Βέλεθ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και είχε χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι σε φάουλ του Καρλίτος.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός: Η μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα (3')

Οι δυο προπονητές προσπάθησαν με το ίδιο… τρικ να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, πιέζοντας ψηλά και ειδικότερα στους κεντρικούς αμυντικούς, που αδυνατούσαν να «απλώσουν» το παιχνίδι της ομάδας τους.

Από το 35’ κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός: Δοκάρι για τους Πράσινους (26')

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο στο μυαλό τους να «χαλάσουν» το παιχνίδι του αντιπάλου με πολλή πίεση στο κέντρο.

Όμως οι Αρκάδες βλέποντας πως ο Μαυρομμάτης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του αριστερού μπακ, αύξησαν την πίεσή τους προς την πλευρά του και δικαιώθηκαν.

Ο Ριέρα εκμεταλλεύτηκε το ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ ψηλά, κέρδισε στο σπριντ τον Μαυρομμάτη, ξέφυγε από τον Πούγγουρα και έκανε το 1-0 στο 73’

Από το σημείο εκείνο οι «πράσινοι»… παραδόθηκαν. Έχασαν τη συγκέντρωσή τους και η αλλαγή του Κουρμπέλη στο 70’ φαίνεται τους αποσυντόνισε με συνέπεια να μην καταφέρουν να απειλήσουν καν την εστία του Παπαδόπουλου και τον Αστέρα να φτάνει στην επικράτηση.

MIKΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός 1-0

Σκόρερ: Ριέρα 73’

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Κωσταράς, Λ. Δημητριάδης

Κάρτες

Κόκκινες: Ράσταβατς (85’)

Κίτρινες:: Μπαράλες (44’), Κώτσιρας (85’) -Σάντσες (27’), Καρλίτος (42’), Μακέντα (77’), Πούγγουρας (88’)

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.(Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος-Κώτσιρας, Αλβάρες (72’ Τασουλής), Πασαλίδης, Σουάρεθ- Μουνάφο (72’ Μπ. Φερνάντεθ), Μπελόκ (56’ Βαλιέντε) -Ριέρα, Αλί (56’ Τιλίκα), Κρέσπι (92’ Ρούμπεν Γκαρσία)- Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Πογιάτος):Διούδης-Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (86’ Ζαγαρίτης)- Κουρμπέλης (70’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σερπέζης (60’ Μπουζούκης )- Καρλίτος, Σαβιέρ (71’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα.