Καρέρα: «Πρώτος στόχος της ΑΕΚ οι όμιλοι του Europa League»

Σε συνέντευξή του στην «Gazzetta dello Sport» o τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, προσδιόρισε ανάμεσα στα άλλα τον βασικό στόχο των «κιτρινόμαυρων» μετά την απώλεια του Κυπέλλου.

Καρέρα: «Πρώτος στόχος της ΑΕΚ οι όμιλοι του Europa League»

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» έδωσε ο Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόνισε πως περνά καλά στην Ελλάδα, ενώ οριοθέτησε και τον άμεσο πρώτο στόχο του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Βρήκατε καλύτερη ή χειρότερη απ' ό,τι περιμένατε την κατάσταση στην Ελλάδα;

Βρήκα αρκετές διαφορές. Υπάρχουν κλαμπ με οργάνωση, δίνεται μεγάλη σημασία στην τακτική και επίσης η νοοτροπία είναι αρκετά κοντά στη δική μας.

Έχετε εργαστεί ως προπονητής στην Ιταλία, τη Ρωσία και την Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ιταλία είναι πολύ μπροστά από τις άλλες δύο χώρες;

Ως γνώση πάνω στο ποδόσφαιρο, όχι. Υπάρχουν προπονητές με κατάρτιση στο εξωτερικό. Οι σύλλογοι είναι οργανωμένοι, ίσως στην Ιταλία να είναι πιο προσεκτικοί στις λεπτομέρειες. Τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Προφανώς τώρα αποτελεί προτεραιότητα η ΑΕΚ. Στον μέλλον όμως θα θέλατε να επιστρέψετε στην Ιταλία;

Ήμουν και είμαι καλά στο εξωτερικό, παρότι θα ήθελα να προπονήσω στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, υπήρξε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ για τον Κάστανο, τον Κύπριο μέσο της Γιουβέντους. Ήταν επιλογή σας. Θέλετε κάποιον άλλο παίκτη από τη Γιουβέντους και την ομάδα Κ19 στην ΑΕΚ;

Ήταν μια ιδέα του τεχνικού μας διευθυντή (σ.σ.: εννοεί τον Ίλια Ίβιτς). Θα ήταν πιο σημαντικό να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τις ακαδημίες της ΑΕΚ.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη σεζόν;

Να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας».