Βετεράνοι: «Στο πάνθεον των ηρώων του Θρύλου»

Συγκλονισμένοι οι Βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εξέδωσαν ανακοίνωση για τον Κώστα Πολυχρονίου.

Βετεράνοι: «Στο πάνθεον των ηρώων του Θρύλου»

Η είδηση του θανάτου του Κώστα Πολυχρονίου βύθισε στο πένθος όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια. Πρόκειται άλλωστε για μία από τις μεγαλύτερες μορφές του Ολυμπιακού και έναν άνθρωπο που έβαλε και αυτός το λιθαράκι του προκειμένου να γίνει Θρύλος. Συγκλονισμένοι είναι φυσικά οι Βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αφού έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο. Ο Κώστας Πολυχρονίου, άλλωστε ήταν εκ των ιδρυτών του συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Οι παλιές δόξες των Πειραιωτών εξέδωσαν ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Πολυχρονίου στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, στο άγγελμα της απώλειας του θρυλικού ποδοσφαιριστή και προπονητή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας Κώστα Πολυχρονίου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανεπανάληπτου μεγάλου άσσου.

Ο Κώστας Πολυχρονίου υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές της θρυλικής ιστορίας του Ολυμπιακού κατακτώντας πρωταθλήματα, κύπελλα και νταμπλ, τιμώντας την φανέλα του Συλλόγου για πάνω από 15 χρόνια στον οποίο διετέλεσε αρχηγός, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε για πολλά χρόνια και στην Εθνική Ομάδα, στην οποία επίσης διετέλεσε αρχηγός.

Στην συνέχεια υπήρξε προπονητής τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Εθνική Ομάδα με πολλές επιτυχίες. Αξέχαστες έχουν μείνει οι μονομαχίες του με τον Πελέ και τους άλλους σπουδαίους Έλληνες και ξένους παίκτες της εποχής οι οποίες του έδωσαν τον χαρακτηρισμό "Ο Ατσάλινος". Άριστος οικογενειάρχης και άνθρωπος. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με σημαντική παρουσία σε αγώνες και εκδηλώσεις, ενώ δεν έλειπε από κανένα αγώνα της αγαπημένης του ομάδας στο γήπεδο Καραϊσκάκη παρ' ότι διέμενε στην Παιανία.

Από χθες αυτή η μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου πέρασε στο πάνθεον των ηρώων του Θρύλου και όλοι εμείς που αγαπάμε τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Πολυχρονίου.

Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ».