Οι άξονες προσφοράς στην κοινωνία από Χάρβαρντ και Ολυμπιακό

Ξεκίνησε το συνέδριο του Πανεπιστημίου, το οποίο γίνεται με την υποστήριξη της πειραϊκής ΠΑΕ και από την πρώτη του ημέρα παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι άξονες προσφοράς στην κοινωνία από Χάρβαρντ και Ολυμπιακό

Με την υποστήριξη του Ολυμπιακού πραγματοποιείται το συνέδριο του Χάρβαρντ και η πρώτη του ημέρα είχε πολλές εποικοδομητικές συζητήσεις.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η πειραϊκή ΠΑΕ αναφέρει:

«Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, με την υποστήριξη του Ολυμπιακού και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, έλαβαν χώρα την Παρασκευή 1/6 και ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Στο συνέδριο συμμετέχουν, ως γνωστόν, καθηγητές και ακαδημαϊκοί εν γένει, από πανεπιστήμια και των 5 ηπείρων του πλανήτη! Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, αλλά και από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μασαχουσέτης. Εκπρόσωποι ομάδων, ομοσπονδιών, αθλητικών και μη οργανισμών, άνθρωποι του ποδοσφαίρου και των σπορ εν γένει. Συγκεντρωμένοι άπαντες, υπό την σκέπη του διάσημου Πανεπιστημίου, στη Βοστώνη, είχαν έναν πολύωρο δημιουργικό διάλογο!

Η πρώτη συζήτηση είχε ως θέμα της τον ρατσισμό στον χώρο του αθλητισμού και την αντιμετώπισή του, από όλους όσοι ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο. Όχι μόνο στα σπορ, αλλά στην κοινωνία μας συνολικά. Άλλωστε και ο αθλητισμός είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Λιλιάν Τουράμ και εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ ο διευθυντής κοινωνικής ευθύνης Πατρίκ Γκασέρ.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Εμίλιο Μπουντραγκένιο παρουσίασε την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και το κοινωνικό πρόσωπο του τεράστιου συλλόγου. Μέσω του Real Foundation, η πρωταθλήτρια Ευρώπης αναπτύσσει διαρκώς το κοινωνικό της έργο, έχοντας πολύπλευρη δράση, σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και όπου υπάρχει ανάγκη. Μετά τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο, ανέλαβε η διευθύντρια του Barcelona Foundation, Μαρία Βαγές, η οποία παρουσίασε τις δράσεις του ιδρύματος της Μπάρτσα, σε σχέση με την αντιμετώπιση του bullying στον χώρο του αθλητισμού, από τις παιδικές ομάδες και τις νεανικές ηλικίες, μέχρι τις ομάδες των βετεράνων αθλητών των ομάδων!

Το δεύτερο μέρος των εργασιών της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, αφορούσε στο γυναικείο ποδόσφαιρο! Αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο, σε σχέση με τους άνδρες, σε θέματα συμβολαίων, διαπραγματεύσεων, αλλά και αγωνιστικής αξίας εν γένει. Παρούσα στο συνέδριο ήταν και η κόρη του θρυλικού Πελέ, Κέλι Νασιμέντο Ντε Λούκα, η οποία κατέθεσε τις απόψεις της, ως ιδρύτρια του Warrior Women Project. Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Χάρβαρντ, του οποίου χορηγός είναι ο Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, έκλεισε με την ομιλία του διακεκριμένου δημοσιογράφου του Guardian από τη Βρετανία, κ. Ντέιβιντ Κον. Ο κ. Κον ανέλυσε τις κοινωνικές δράσεις των ομάδων, των αθλητικών οργανισμών εν γένει, αλλά και της ίδιας της ομοσπονδίας, στην Αγγλική Premier League».