Μέξας: «Στο γήπεδο θα φανεί αν είναι η καλή κλήρωση ή όχι»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Μέξας παρακολούθησε την κλήρωση από το γραφείο του στο PAOK Sports Arena και ο Νώντας Παπαντωνίου, που ήταν στην Αθήνα και συμμετείχε στην κλήρωση του πρωταθλήματος, σχολίασαν το πρόγραμμα και τη νέα σεζόν που έρχεται.

Μέξας: «Στο γήπεδο θα φανεί αν είναι η καλή κλήρωση ή όχι»

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε ουσιαστικά σήμερα με την κλήρωση της Basket League που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ με εντός έδρας αγώνα στο κλειστό της Πυλαίας με αντίπαλο το Λαύριο.

«Το αν είναι καλή η όχι μία κλήρωση θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Από τη μία, ισχύει το ότι όλοι παίζουν με όλους, αλλά έχει σημασία το πότε, ειδικά αν βάλουμε στην εξίσωση και στο σκεπτικό μας και τα παιχνίδια της Ευρώπης. Είναι σημαντικό πότε θα γίνει ένας αγώνας, ή αν ο αντίπαλος έρχεται από ταξίδι. Είναι επίσης και οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν και κάτω από τις οποίες αναμένεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα», τόνισε αρχικά ο Κώστας Μέξας και συνέχισε: «Είναι καλό για μας που ξεκινάμε από το γήπεδό μας. Το ιδανικό θα ήταν και με τον κόσμο μας, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν ξέρουμε πότε και με ποιες συνθήκες θα γίνει. Ελπίζουμε σύντομα. Με την εικόνα μας μέσα στο παρκέ θα δείξουμε αν η κλήρωση είναι καλή και ο στόχος μας σε αυτό το παιχνίδι με το Λαύριο στην έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Οκτωβρίου, είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Είναι ένα παιχνίδι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας, αλλά κάθε ματς απαιτεί το 100% από την πλευρά μας. Έχουμε ένα μήνα ακόμη, να επικεντρωθούμε στη βελτίωση μέσα από προπονήσεις και φιλικά και όταν έρθει η ώρα για να ξεκινήσουν οι αγώνες να έχουμε ασφαλέστερη εικόνα και για εμάς, αλλά και για τους αντιπάλους μας».

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος από τον πρόεδρο Άρη Καρακούση, τον σύμβουλο Θανάση Χατζόπουλο και τον καλαθοσφαιριστή Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος συμμετείχε και στη διαδικασία της κλήρωσης.

Αφού τράβηξε τον κλειδάριθμο με τον αριθμό «4», ο Νώντας Παπαντωνίου σχολίασε: «Θέλω να ευχηθώ καλή μπασκετική χρονιά, υγεία σε όλους τους αθλητές, γιατί για εμάς είναι πιο δύσκολο αυτήν την περίοδο, με τον κορωνοϊό. Μακάρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με κόσμο στο γήπεδο, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η προηγούμενη θητεία μου στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ σύντομη, δεν κατάφερα να το ζήσω αρκετά, να νιώσω πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Φέτος, γίνεται μια προσπάθεια με καινούρια διοίκηση, ο κ. Χατζόπουλος που ήταν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στην ομάδα, είναι πλέον πολύ πιο ενεργός. Υπάρχει κίνητρο στην ομάδα για να επιστρέψει εκεί που πρέπει γιατί η περσινή χρονιά πρέπει να ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας και εύχομαι να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι αξίζει κάτι καλύτερο ο ΠΑΟΚ».