Ένα και να καίει (τον ΠΑΟΚ)

Χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Λιβάγια στο 21΄ η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Πανιώνιου στο ΟΑΚΑ και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ένα και να καίει (τον ΠΑΟΚ)

Η νίκη ήταν μονόδρομος για την 'Ενωση, ύστερα από την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Αυτό το ξέρανε καλά όχι μόνο οι παίκτες και ο προπονητής αλλά και ο κόσμος που συνέρρευσε στο γήπεδο ευθύς μόλις πληροφορήθηκε τα ευχάριστα μαντάτα.

Η ΑΕΚ θέλησε να καθαρίσει νωρίς το ματς, πριν αρχίσει να επηρεάζεται από την κούραση των συνεχών υποχρεώσεων της, και τα κατάφερε. Και πάλι ο Πανιώνιος ήταν τυχερός που έχασε μόνο με 1-0. Ο Γρηγορίου θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του τερματοφύλακα του, Κότνικ.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 7΄ με τον Λιβάγια αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Κότνικ που απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Κροάτης πείσμωσε με την αποτυχία του και στο 21΄ πήρε το αίμα του εκτελώντας εξ επαφής τον Κότνικ με κεφαλιά ύστερα από συστημένη σέντρα του Γκάλο.

Με τη φόρα του 1-0 η ΑΕΚ έπνιξε τον Πανιώνιο και στο 24΄ άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Αραούχο. Ο Αργεντινός επιχείρησε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια. Την πρώτη όμως τον σταμάτησε ο Κότνικ και τη δεύτερη ο Βλάχος που έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Ο Σλοβένος γκολκίπερ ήταν και η αιτία που η Ένωση έμεινε στο 1-0 στο α΄ μέρος. Στο 36΄ έκανε διπλή απόκρουση απέναντι στον Λιβάγια και στον Γκάλο.

Στο β΄ ημίχρονο η κόπωση από τα συνεχή παιχνίδι βάρυνε τα ποδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και η απόδοση της ομάδας έπεσε. Ο Χιμένεθ, στην αρχή με φωνές και στη συνέχεια με τις αλλαγές επιχείρησε να φρεσκάρει την 11αδα του. Ο Πανιώνιος, από την πλευρά του, παρά το γεγονός ότι κέρδισε μέτρα στο γήπεδο δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Τσιντώτα.

Στην πραγματικότητα στο β΄ 45λεπτο η μοναδική φάση της προκοπής εκτυλίχθηκε στο 86΄ όταν ο Κότνικ απέκρουσε το φάουλ του Μπακασέτα και στη συνέχεια εκτινάχθηκε για να διώξει σε κόρνερ τη μπάλα σε σουτ του Κονέ.

Με μια ματιά

Η ΑΕΚ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… είχε μεγάλο κίνητρο ύστερα από την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Το γεγονός αυτό σκόρπισε μεγάλο ενθουσιασμό στον κόσμο της που έσπευσε να βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να γιορτάσει μαζί με τους παίκτες την αναρρίχηση της ομάδας στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… δεν έκανε ούτε μια τελική προσπάθεια απέναντι στην καλοστημένη άμυνα της ΑΕΚ. Η επίθεσή του ήταν αναιμική ενώ έλειψε και η δημιουργικότητα στα χαφ. Η αλήθεια ήταν ότι ήταν κι αυτός κουρασμένος από το ματς που έδωσε μεσοβδόμαδα με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Μετά την κόλαση της Τούμπας ο Αρετόπουλος πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο, δίχως άγχος και δίχως ούτε μια στιγμή να βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: OAKA

ΑΕΚ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0

ΓΚΟΛ: 21 Λιβάγια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΚΑΡΤΕΣ: Βράνιες, Λιβάγια, Λαμπρόπουλος - Σπιριντόνοβιτς, Σαραμαντάς

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88΄ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Λιβάγια (69΄ Μπακάκης), Χριστοδουλόπουλος (64΄Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης (72΄ Γεσίλ), Σαββίδης, Παπαγεωργίου (65΄ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82΄ Μασούρας).