Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0: Θέλει δουλειά ακόμα (vid)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από τον Ατρόμητο σε φιλικό που έγινε στο Περιστέρι. Ο Σάλομον στο 29’ το μοναδικό γκολ. Ντεμπούτο για Ραφίνια.

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0: Θέλει δουλειά ακόμα (vid)

Ατρόμητος και Ολυμπιακός έκαναν την πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη σε υπέροχο γκολ του Σάλομον στο 29’. Το συγκρότημα του Νταμίρ Κάναντι έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας παίζοντας το πέμπτο του φιλικό παιχνίδι. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει ακόμα δουλειά και φυσικά θα κριθεί με όλους τους παίκτες στη σύνθεση του, αλλά το θέμα είναι πως σε μία εβδομάδα έχει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.

Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Το γκολ του Σάλομον για το 1-0 (vid)

Χωρίς τους διεθνείς Μασούρα, Μπουχαλάκη και Φορτούνη ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Ατρόμητο με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάσσει την ομάδα του Πειραιά με σύστημα 4-4-2. Μπρούνο, Σισέ, Μπα και Τοροσίδης συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα με χαφ Καφού, Καμαρά και στα άκρα τους Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Χασάν, Ελ Αραμπί. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του παρατάχθηκε με σύστημα 3-4-3 και στο πέμπτο του φιλικό παιχνίδι για την προετοιμασία έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας.

Η ομάδα του Περιστερίου είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «κυανόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ψαχνόταν για να λειτουργήσει το 4-4-2. Οι πρωταθλητές από την πλευρά τους δεν είχαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους κάτι που είναι λογικό, αφού βρίσκονται ακόμα στη φάση της προετοιμασίας. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό εντοπιζόταν κυρίως στον άξονα με τους χαφ του να μην μπορούν να βγάλουν σωστά τη μπάλα στην επίθεση.

Από το 20’ και μετά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε μία διάθεση να βγει στην επίθεση. Σε εκείνο το διάστημα, όμως και συγκεκριμένα στο 29’ Σάλομον με ένα υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στη συνέχεια η ομάδα του Περιστερίου είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία (39’) με τον Μανούσο που βγήκε μόνος απέναντι από τον Τζολάκη, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την υπεροχή στο παιχνίδι, αλλά περισσότερο ήταν φλύαρος και δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις. Περιόρισε τουλάχιστον την επιθετικότητα του Ατρόμητου, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Στο 66’ της αναμέτρησης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ραφίνια, ενώ στο ίδιο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι και ο Χολέμπας. Παρόλα αυτά η ομάδα του Κάναντι ήταν αυτή που είχε την ευκαιρία στο 71’ για να σκοράρει, αλλά ο Τζολάκης έβγαλε σε κόρνερ το φάουλ του Ούμπιντες.

Οι προπονητές των δύο ομάδων στη συνέχεια προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να παίζει με 4-4-2. Μάλιστα όταν μπήκε ο Κάιπερς στο παιχνίδι έπαιξε αριστερά και δεξιά αγωνίστηκε ο Μπρούνο. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Το σίγουρο είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς από το ματς στο Περιστέρι κρατάει την πολύ καλή εικόνα του Μπρούνο είτε ως δεξί μπακ, είτε ως εξτρέμ που έπαιξε από ένα σημείο και μετά. Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θέλει ακόμα δουλειά για να φτάσει στα επίπεδα που επιθυμεί ο προπονητής του και φυσικά να μπουν στην ενδεκάδα όλα τα νέα αποκτήματα.

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Γούτας, Ρισβάνης, Μπρίτο, Τομάσεβιτς (67’ Στρούγγης), Κιβρακίδης, Ούμπιντες (74’ Χαρίσης), Σάλομον, Ραμπέγιο (46’ Μουνίθ), Αμίρ (46’ Γιακουμάκης), Μανούσος (69’ Κωστσόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μπρούνο, Σισέ (66’ Παπαδόπουλος), Μπα, Τοροσίδης (66’ Χολέμπας), Καμαρά, Καφού (76’ Σουρλής), Βαλμπουενά (76’ Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς (66’ Ραφίνια), Χασάν, Ελ Αραμπί.

Δείτε εδώ τα highlights της φιλικής αναμέτρησης στο Περιστέρι.