Κοξένογλου: «Έχουμε επιχειρησιακό σχέδιο για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»

Την ετοιμότητα της Σούπερ Λίγκας να διαχειριστεί την επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες διατράνωσε η αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού, Κάτια Κοξένογλου, σε συνέντευξή της στην κρατική ραδιοφωνία.

Κοξένογλου: «Έχουμε επιχειρησιακό σχέδιο για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις στην ΕΡΑ Σπορ έκανε σήμερα (4/9) η αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και εκπρόσωπος του Ατρόμητου, Κάτια Κοξένογλου. Στο επίκεντρο αυτών τέθηκαν οι διαπραγματεύσεις του συνεταιρισμού με την πολιτεία σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

«Είμαστε προετοιμασμένοι και μάλιστα έχουμε βάλει και εταιρεία για να ρυθμίσει τα διαδικαστικά. Πρέπει να καταλάβουν οι αρχές ότι μπορούμε και το έχουμε αποδείξει, αφού έχουμε τα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ διοργανώσαμε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Και σίγουρα είναι καλύτερα να μπει ο κόσμος στο γήπεδο, σύμφωνα με μέτρα και προδιαγραφές, παρά να τον αφήσουμε έξω. Να μπει με ευθύνη των ομάδων, οργανωμένα, με μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Θα είναι και ένα μέτρο πειθαρχίας του κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η κυρία Κοξένογλου μίλησε:

Για το ενδεχόμενο της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υφιστάμενες συμβάσεις, ενώ δεν ξέρω και αν υπάρχει από τον πάροχο η πρόθεση για κεντρική διαχείριση. Ίσως τον επόμενο χρόνο να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, αφού όσο υπάρχουν υφιστάμενες συμβάσεις δεν είναι εύκολο να προχωρήσουμε. Ως Ατρόμητος είμαστε πάντα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, ακόμη και σε χρονιές που είχαμε εξασφαλισμένες συμβάσεις».

Για την τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: «Έχει να κάνει με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Έχουμε έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιάσουμε στον υφυπουργό. Μάλιστα ήδη έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις μαζί του και είναι θετικός, ενώ έχω δει δηλώσεις του για το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ που συνηγορεί να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος διασκέδασης και δεν το έχουν ανάγκη μόνο οι ομάδες αλλά και οι φίλαθλοι. Όπως έχουν ανοίξει τα θεάματα, έτσι πρέπει κι εμείς να δώσουμε την ευχαρίστηση στους φιλάθλους να γυρίσουν στα γήπεδα. Δεν αμφισβητείται ότι ο κόσμος παίζει ρόλο, γιατί αυτό που λέμε ότι δεν υπάρχει ψυχή, η ψυχή είναι ο κόσμος».

Για την πρόταση της λίγκας περί του ποσοστού: «Μιλάμε για ποσοστό ανάλογα με εγκατάσταση περίπου στο 30% της χωρητικότητας ώστε να βρούμε μια μέση λύση».

Αν μπορεί να εφαρμοστεί από την πρώτη αγωνιστική: «Θα ήταν ιδανικό κι αν μπορεί να γίνει από την πρεμιέρα, είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Αν χρειαστούν όμως ο υπουργός και η επιτροπή χρόνο ώστε να πουν τις προτάσεις τους πάνω στα δικά μας αιτήματα, φυσικά και θα τον έχουν».

Για το θέμα της αυτονόμησης της λίγκας από την ΕΠΟ, που έθεσε ο Ολυμπιακός: «Συζητήσαμε και στο προηγούμενο συμβούλιο το θέμα των σχέσεων της λίγκας με την ομοσπονδία. Οι ομάδες εξέλαβαν τον ορισμό της ημερομηνίας του τελικού του Κυπέλλου ως ένδειξη ότι η ΕΠΟ δεν σέβεται τις αποφάσεις μας και αυτό το έχουμε δει σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να ορίζει την τύχη του κι έχουμε πει να ξανασυζητήσουμε τις προτάσεις για τους τρόπους αντίδρασης, πάντα στο πλαίσιο των κανονισμών».