O Μακέντα θέλει να διαγράψει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ήττα με 3-0 (vid)

Ο Φεντερίκο Μακέντα ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό μέχρι και το 2023 και μίλησε στο κανάλι της ΠΑΕ. Ο φορ της ομάδας όταν ρωτήθηκε για τη στιγμή που θέλει να διαγράψει, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

O Μακέντα θέλει να διαγράψει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ήττα με 3-0 (vid)

Αναλυτικά όσα είπε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Φεντερίκο Μακέντα στο κανάλι της ΠΑΕ.

-Τι συνέβη με τις προτάσεις που είχες και πώς πήρες την απόφαση να μείνεις στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν τρελό. Πολύ συζήτηση, κάποια ήταν αλήθεια και κάποια όχι. Κάθε εβδομάδα κάτι διαφορετικό. Άξιζε η αναμονή. Ήξερα πως υπήρχε πιθανότητα να φύγω, αλλά μέσα μου πάντα είχα την επιθυμία να μείνω εδώ. Όλοι σκέφτονταν το αντίθετο. Για παράδειγμα όταν ο κόσμος με σταματούσε μου έλεγε “μη φύγεις” και τέτοια πράγματα. Ήταν σίγουροι πως θα φύγω. Μέσα μου είχα το αίσθημα πως θα μείνω».

-Είχες κάποιες εξαιρετικές οικονομικές προτάσεις που άλλοι ποδοσφαιριστές δε θα απέρριπταν. Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία έκανες την επιλογή να μείνεις στον Παναθηναϊκό;

«Συζητήσαμε λίγο. Έλαβα προσφορές που άλλες εποχές δε θα είχα αρνηθεί. Απ’ τη στιγμή που υπήρχε έστω μικρή πιθανότητα να μείνω εδώ, το μυαλό μου αποφάσιζε να μείνω εδώ. Μου αρέσει το πλάνο, ο σύλλογος, η ομάδα. Αισθάνομαι σημαντικός παίκτης κι αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά. Στο τέλος της ημέρας παίζουμε ποδόσφαιρο για να μας θυμούνται. Το κίνητρο είναι ακόμη εδώ. Ξέρω πως μπορούμε να πάμε καλύτερα. Για κάποιους παίκτες δεν είναι μόνο τα λεφτά, έτσι και για μένα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η επιθυμία μου να μείνω με ώθησε να πιέσω τον εαυτό μου για να κάνω κάτι σημαντικό για την ομάδα».

Παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν στο σπίτι του Μακέντα για να τον αποθεώσουν επειδή ανανέωσε! (vid)

-Αισθάνεσαι άνετα στην ομάδα. Σε έκανε κάτι να είσαι τόσο κοντά με τους συμπαίκτες σου και να αισθάνεσαι σα να είσαι σπίτι σου;

«Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι έτσι στην καριέρα μου. Κι όταν αισθάνεσαι έτσι, όταν βρίσκεις μέρος που αισθάνεσαι αγάπη απ’ τον κόσμο, καλοδεχούμενος απ’ τους συμπαίκτες σου και οι άνθρωποι γύρω σου σε εμπιστεύονται, δεν είναι εύκολο να φύγεις. Είναι απ’ τους βασικούς λόγους που ήθελα να μείνω. Δε μετανιώνω για τίποτα, είμαι στο μέρος που ήθελα να είμαι και είναι σημαντικό για μένα».

-Η οικογένειά σου ήταν σύμφωνη με την απόφαση που πήρες;

«Είναι πάντα δίπλα μου όποια απόφαση κι αν πάρω. Δεν έκαναν τίποτα, είναι χαρούμενοι με αυτό».

-Αισθάνεσαι πως τώρα έχεις μεγαλύτερες ευθύνες;

«Ναι ίσως. Δουλεύω καθημερινά για να βελτιώνομαι. Το κίνητρο κάνει τη διαφορά και το δικό μου είναι υψηλό. Θέλω να φτάσω σε άλλο επίπεδο κι ένας απ’ τους λόγους που έμεινα εδώ είναι γιατί θέλω να δω το σύλλογο να βελτιώνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν είμαι μέρος αυτούς, θα με κάνει περήφανο. Αισθάνομαι την ευθύνη και την πίεση, αλλά ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τα πράγματα θα πάνε όπως τα θέλω εγώ και η ομάδα».

Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό ο Μακέντα μέχρι και το 2023

-Την πρώτη σου σεζόν έβαλες 11 γκολ, τη δεύτερη 15. Φέτος;

«Αυτή τη σεζόν θα προσπαθήσω για περισσότερα. Κάθε σεζόν δουλεύεις για να βελτιώνεσαι. Από πλευρά μου υπάρχει η επιθυμία και η θέληση να βελτιωθώ και έχω την πίστη πως μπορώ να το κάνω».

-Μιλώντας στα παιδιά της ακαδημίας είχες μιλήσει για λάθη που έκανες στην καριέρα σου. Αυτά τα δύο χρόνια αποκατέστησες τη ροή της καριέρας σου;

«Σίγουρα. Όταν φτάνεις στο σημείο που βλέπεις πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να αναρωτηθείς τι δεν πηγαίνει καλά. Το έκανα κι εγώ και εδώ βρήκα την τέλεια ατμόσφαιρα για να κάνω επανεκκίνηση. Τα πράγματα πάνε καλά. Η ομάδα δεν έχει δει τον πραγματικό μου εαυτό. Μπορώ να κάνω μεγαλύτερα πράγματα. Είμαι πιο ήρεμος με το μυαλό μου, ξέρω πως θα μείνω εδώ και έχοντας μια καλύτερη ομάδα αυτή τη σεζόν νομίζω μπορούμε να δείξουμε μεγάλα πράγματα και ανυπομονώ γι’ αυτό».

-Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου στον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα;

«Είχαμε αρκετές καλές στιγμές. Ζω κάθε μέρα, γνωρίζεις ανθρώπους εκπληκτικούς που ενδιαφέρονται για σένα. Είναι σημαντικό. Είναι σαν οικογένεια. Σε επίπεδο αγώνα, νομίζω πως την περασμένη σεζόν είχαμε δύο εντός έδρας ματς που άφησαν το σημάδι τους κατά κάποιο τρόπο. Κόντρα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ίσως τα καλύτερα της σεζόν. Εκεί καταλαβαίνεις τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που δεν τα παρατά, άνθρωποι που ήταν εκεί ακόμη κι όταν έχανες, είναι υπέροχο συναίσθημα. Όταν νικάς είναι σαν να ανταμείβεσαι για την προσπάθεια κι αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι οι παίκτες γιατί είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ».

-Η στιγμή που θέλεις να διαγράψεις απ’ το μυαλό σου;

«Υπήρξαν κάποιες για να είμαι δίκαιος. Όπως το τελευταίο ντέρμπι (σ.σ. με τον Ολυμπιακό). Μισούμε να χάνουμε ειδικά στα ντέρμπι. Οι αποκλεισμοί στο Κύπελλο. Ήταν δύο δύσκολες σεζόν και μέσα από αυτές έχεις πολλά να μάθεις. Έμεινα εδώ επειδή θέλω μια σεζόν να τη θυμάμαι, τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Αν όλοι δουλέψουμε προς την ίδια κατεύθυνση, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Ο γιος σου είναι 3,5 ετών. Πώς θα του περιγράψεις σε λίγα χρόνια την εμπειρία σου απ’ τον Παναθηναϊκό;

«Θα του πω την αρχή, δεν μπορώ να μιλήσω για το μέλλον ακόμη. Θα του δώσω να καταλάβει τις αξίες του κόσμου, μιας ομάδας. Θα του πω περισσότερα γιατί έχουμε περισσότερα που έρχονται. Ανυπομονώ γι’ αυτά».