Μπακογιάννης: Βρήκε χρηματοδότηση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Πλησιάζει η ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Μπακογιάννης: Βρήκε χρηματοδότηση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Δεν είναι μακριά τα ευχάριστα μαντάτα που αναμένει εναγωνίως πολύ καιρό ο κόσμος του Παναθηναϊκού όσον αφορά το γηπεδικό θέμα. Κατά πάσα πιθανότητα εντός του Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, έστω κι αν δεν τήρησε απολύτως το χρονοδιάγραμμα.

Από πηγές του δήμου της πρωτεύουσας προκύπτει ότι έχει «κλειδώσει» το σχέδιο για τον Βοτανικό, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το καινούργιο υπερσύγχρονο σπίτι του «τριφυλλιού», που θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για το μπάσκετ, όπως και για τα πολλά τμήματα του Ερασιτέχνη.

Οι πόροι που πρόκειται να ανακοινώσει ο Μπακογιάννης για την υλοποίηση του εγχειρήματος στον Βοτανικό θα είναι της τάξης των 200 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ και θα προέρχονται από ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια.

Μία σημαντική λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να μην κατατεθούν ξανά τυχόν προσφυγές που θα «φρενάρουν» το πρότζεκτ.

Συνεπώς θα χτιστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου που θα έχει χωρητικότητα 30.000 θεατών, θα κατασκευαστούν οι χώροι που θα προορίζονται για τα τμήματα του Ερασιτέχνη, ενώ το γήπεδο της ομάδας μπάσκετ θα δημιουργηθεί σε γειτονικό οικόπεδο.