Ολυμπιακός: Έφυγαν τρεις, θα έρθουν άλλοι

Ο Γκιγιέρμε ακολούθησε τον δρόμο του Κώστα Τσιμίκα και του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ωστόσο ο Ολυμπιακός καλείται να πορευτεί με νέα πρόσωπα καθώς πάνω από όλους είναι η ομάδα. 

Ολυμπιακός: Έφυγαν τρεις, θα έρθουν άλλοι

Τα φτερά του για νέες πολιτείες άνοιξε ο Γκιγιέρμε, μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος μέσος αποδέχτηκε την πρόταση των Αράβων και αποχαιρέτησε την ομάδα του Πειραιά, έπειτα από μία μεστή σεζόν με τα ερυθρόλευκα πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα. Η παρουσία του τόσο στο αρχικό σχήμα όσο και στο παιχνίδι των Πειραιωτών ήταν καταλυτική, αφού από εκείνον ξεκινούσε το μοίρασμα της μπάλας. Πλέον οι πρωταθλητές καλούνται να βρουν τον αντικαταστάτη του προκειμένου να καλύψουν το κενό.

Η αποχώρηση του Γκιγιέρμε αιφνιδίασε μία μερίδα των φιλάθλων της ομάδας, καθώς δεν περίμεναν καθόλου αυτήν την εξέλιξη. Όπως και να ‘χει, η ουσία είναι πως ο Βραζιλιάνος αποτελεί παρελθόν και αυτό δεν αλλάζει. Σημασία έχει να συνεχιστεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του συλλόγου έτσι ώστε όταν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική σεζόν να μην υπάρχουν κενά από τους παίκτες που αποχαιρέτησαν το φετινό καλοκαίρι. Βέβαια η αποχώρηση του Γκιγιέρμε έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πορτογάλος προπονητής θα κληθεί να παρουσιάσει την ομάδα του χωρίς τις τελευταίες προσθήκες αλλά και χωρίς τους παίκτες που αποχαιρέτησαν τον σύλλογο. Αν μη τι άλλο η αποστολή του τεχνικού των πρωταθλητών είναι αρκετά δύσκολη, όπως επίσης και εκείνη του Μάσιμο Καρέρα, με τη διαφορά πως ο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις πρωτοκλασάτους παίκτες.

Γιατί εκτός του Γκιγιέρμε αποχώρησαν από το μεγάλο λιμάνι και οι Κώστας Τσιμίκας, Ομάρ Ελαμπντελαουί, οι οποίοι είχαν κυρίαρχο ρόλο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Το πόσο θα επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από την απουσία των τριών παικτών θα φανεί εντός της σεζόν, ωστόσο αυτό που προέχει για τους πρωταθλητές είναι να κλείσουν τη φετινή χρονιά με το νταμπλ. Το ιδανικό σενάριο για τους «ερυθρόλευκους» θα ήταν να αποχωρούσαν τουλάχιστον μετά τη διεξαγωγή του τελικού οι ποδοσφαιριστές που ήδη έφυγαν, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Το αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει και πλέον οι Πειραιώτες θα πρέπει να πορευτούν με τις ήδη υπάρχουσες λύσεις.

Σίγουρα η παρουσία του Γκιγιέρμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα μπορούσε να είναι καταλυτική για την εξέλιξή του, αλλά η προσφορά της Αλ Σαντ ήταν αρκετά δελεαστική. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του επιχείρησε να κρατήσει τον Βραζιλιάνο στο ρόστερ του, ωστόσο τα πετροδόλαρα της Αραβίας ήταν πιο… γλυκά και έτσι οι δύο πλευρές χάραξαν χωριστούς δρόμους. Παρ’ όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται και από τα ονόματα που ακούγονται για το κενό της μεσαίας γραμμής.

Άλλωστε οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, το μόνο που μένει είναι η ομάδα και οι στόχοι που θέτει κάθε χρόνο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι υψηλοί, αφού ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ακόμα μία σεζόν πρωταθλητισμού, την ίδια στιγμή που περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια και αναφερθήκαμε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τι ειρωνεία είναι να παίζεις έναν τελικό της περασμένης ουσιαστικά σεζόν και λίγες μέρες μετά να μαθαίνεις τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσεις στην Ευρώπη της νέας χρονιάς…