Πέπε, Τιάγκο Σίλβα: Η διαφορά των μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού

Στον Ολυμπιακό αναζητούν τον αντικαταστάτη του Γκιγιέρμε για τη μεσαία γραμμή με τον Πέπε και τον Τιάγκο Σίλβα να «παίζουν». Ποιες είναι οι διαφορές τους.

Πέπε, Τιάγκο Σίλβα: Η διαφορά των μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού

Στη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του Γκιγιέρμε έχει επικεντρωθεί ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έχουν ρίξει όλο τους το βάρος για να αποκτήσουν τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο, διότι είναι μία πολύ νευραλγική θέση και ο ρόλος που είχε ήταν πολύ σημαντικός.

Ο Πέπε είναι ο μεγάλος στόχος των "ερυθρόλευκων", αλλά από την Αγγλία επιμένουν και για τον Τιάγκο Σίλβα. Δύο ποδοσφαιριστές που είναι διαφορετικές περιπτώσεις και με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο άσος της Γκιμαράες είναι πιο πολύ "εξαρόοχταρι". Δηλαδή είναι παίκτης που παίζει πιο πολύ στη μεσαία γραμμή και προς τα πίσω. Πιο κοντά στο παιχνίδι που έκανε ο Γκιγιέρμε στον Ολυμπιακό και μάλιστα σε πολύ καλή ηλικία (23 ετών). Ο Πέπε είναι παίκτης που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού από πίσω.

Άλλος παίκτης είναι ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "οκταροδεκάρι". Ο Πορτογάλος που ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ παίζει πιο πολύ από τη μέση και μπροστά. Έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί δηλαδή και πίσω από τον επιθετικό.

Εν ολίγοις μπορεί να πρόκειται για δύο χαφ, αλλά είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που κάνουν και διαφορετική δουλειά στο γήπεδο. Από τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή έχει φύγει ο Γκιγιέρμε, ένας ποδοσφαιριστής που έπαιζε ως "εξαρόοχτάρι" οπότε γι' αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει περισσότερο για τον Πέπε. Επίσης να σημειώσουμε ότι ο Τιάγκο Σίλβα είναι μία περίπτωση που δεν "καίει" αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό.