Ο διευθυντής του ΟΑΚΑ μιλά για το γήπεδο του τελικού - Τα μπαλώματα και οι ευθύνες ΑΕΚ, Παναθηναϊκού

Ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, έδωσε εξηγήσεις για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Ο διευθυντής του ΟΑΚΑ μιλά για το γήπεδο του τελικού - Τα μπαλώματα και οι ευθύνες ΑΕΚ, Παναθηναϊκού

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου κάτι που αποτυπώθηκε και στο χθεσινό (26/8) φιλικό του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ. Όλα αυτά λίγες μόλις μέρες πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Σε ορισμένα σημεία το χορτάρι του ΟΑΚΑ είναι ελάχιστο, σε κάποια άλλα... φεύγει από τη θέση του, ενώ μπροστά από τις δύο εστίες έχουν τοποθετηθεί μπαλώματα. Από κει και πέρα, ο συντονιστής γενικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Χαλιορής εκ μέρους της διοίκησης του γηπέδου έσπευσε να δώσει μία εξήγηση γι' αυτή την εικόνα.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι ο χλοοτάπητας έχει προβλήματα, αλλά εξήγησε ότι η ευθύνη για τη συντήρηση του βαραίνει τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στον Σπορ FM 94,6:

«Η νέα διοίκηση έχουμε αναλάβει από τον Μάρτιο. Άλλαξε τελείως η εικόνα από τις υψηλές θερμοκρασίες και από έναν μύκητα. Αυτό μου έχει μεταφερθεί. Ο χλοοτάπητας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς μόλις είχαν γίνει εργασίες και παράλληλα δεν έγιναν αγώνες, οπότε ο χλοοτάπητας "ξεκουράστηκε".

Υπάρχει μία σύμβαση με μία ιδιωτική εταιρεία για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, αλλά όχι με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, αλλά με τις δύο ΠΑΕ που χρησιμοποιούν για έδρα. Έστειλα δύο επιστολές στις δύο ΠΑΕ για τις ενέργειές τους, ώστε το γρασίδι να επανέλθει σε καλή κατάσταση. Αυτό που είδα είναι δύο μπαλώματα στις περιοχές. Οι δύο ΠΑΕ μου είπαν ότι πιέζουν για να διορθωθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε παρόντες για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Μέσα στο γήπεδο έχουμε στην ευθύνη μας άλλα πράγματα. Έχουμε διορθώσει το ένα μάτριξ και προσπαθούμε για τις περαιτέρω βελτιώσεις. Δεν είναι δυνατόν σε έναν ή δύο μήνες να αλλάξουμε τα πάντα. Δυστυχώς, κατά την περίοδο της καραντίνας, ήταν ευκαιρία να τρέξουμε τα θέματα, αλλά οι εταιρείες που είναι προμηθευτές μας ήταν κλειστές».

Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ (pics)