Ο Ουζουνίδης προανήγγειλε λίγες αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε τον νέο της προπονητή, Μαρίνο Ουζουνίδη. Οι προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού.

Ο Ουζουνίδης προανήγγειλε λίγες αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κάθισε δίπλα στον Νίκο Λυμπερόπουλο και μίλησε με μεγάλη αυτοπεποίθηση για τα σχέδια που έχει για την ΑΕΚ. Τον καλωσόρισε ο τεχνικός διευθυντής λέγοντας: «Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του έξι μήνες και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή και γεμάτη χρονιά».

Ο Ουζουνίδης αρχικά είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη και την ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη. Η ΑΕΚ είναι ήδη στην κορυφή και με την καλή συνεργασία θέλουμε να τη διατηρήσουμε εκεί και να την κάνουμε καλύτερη. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να πετύχουμε όλους τους στόχους για τη νέα χρονιά».

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις:

Για το πόσο δύσκολη είναι η αποστολή να κρατήσει την ομάδα στην κορυφή:

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Δεν είμαι άνθρωπος που δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι εδώ και αυτό σημαίνει ότι πιστεύω σε μένα και ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν το ίδιο. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο με προβληματίζει. Ξέρω ότι η διοίκηση θα μου δώσει τη δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει για να παρουσιάσω αυτό που έχω στο μυαλό μου».

Για τα όσα θα ήθελε να αλλάξει:

«Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή και στους παίκτες. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορείς να βελτιώσεις. Σίγουρα η ομάδα διέθετε στοιχεία που την βοήθησαν να φτάσει ψηλά. Να διατηρήσουμε την ενέργεια και τη συνοχή, να βελτιώσουμε την επιθετική λειτουργία και τον τρόπο ανάπτυξής της. Γνωρίζω τους παίκτες, είτε έχω συνεργαστεί μαζί τους, είτε τους έχω αντιμετωπίσει ως αντιπάλους. Έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα».

Για τους μεταγραφικούς στόχους:

«Το ρόστερ είναι καλό. Κοιτάζουμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε θέσεις που έφυγαν παίκτες (σ.σ. Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο). Θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να προσθέσω κομμάτια του παιχνιδιού που θα κάνουν την ομάδα ακόμα πιο ελκυστική. Θα κρατήσω τα καλά στοιχεία των παικτών. Γράφεται ότι είμαι αμυντικός προπονητής, ο Νίκος μπορεί να σας απαντήσει καλύτερα σε αυτό...».

Για τις επαφές που είχε με τον Ολυμπιακό, για τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και για το αν είναι απωθημένο η δουλειά σε μεγάλη ομάδα:

«Είναι μεγάλη η πρόκληση για όλους τους Έλληνες προπονητές. Δείξαμε ότι μπορούμε να αντέξουμε σε δυσκολίες. Δεν θα έλεγα ότι έχω απωθημένο. Δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Δυστυχώς στο τέλος οι ομάδες, λόγω συγκυριών, δεν πρωταγωνίστησαν. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία να συγκεντρωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι μια καλή δουλειά που θα ήθελε κάθε προπονητής».

Για το αν προβληματίζεται για την προετοιμασία ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ:

«Όχι, καθόλου. Έχουμε αλλάξει κάποιες ημερομηνίες και σε φιλικά παιχνίδια. Το βασικό είναι να έχουμε στην προετοιμασία όλους τους παίκτες. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές αλλαγές. Ξέρω πολλά από τα παιδιά, τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματά τους, δεν είναι κάτι άγνωστο για εμένα».

Για τους ταλαντούχους παίκτες:

«Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν το δυνατό της σημείο. Πρέπει να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι. Όσον αφορά τις ακαδημίες, δεν έχω καλή άποψη για το τι γίνεται εκεί. Σήμερα υπάρχει ένα φιλικό και είναι πολύ πιθανό εγώ ή οι συνεργάτες μου να το παρακολουθήσουμε. Σε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι εύκολο να προωθήσεις παιδιά. Η ΑΕΚ όμως είναι μία ομάδα που στηριζόταν στο ελληνικό στοιχείο και αν θεωρήσουμε πως ένα παιδί έχει τις δυνατότητες να προβιβαστεί, τότε θα το κάνουμε. Ακόμα και στην Κ17 δούμε πως υπάρχει κάποιος παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί θα το κάνω. Το έκανα και στην προηγούμενη ομάδα μου. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες που έχουν προωθήσει τα νέα παιδιά όπως εγώ».

Για μέγεθος του ρόστερ:

«Νομίζω πως η ΑΕΚ αντεπεξήλθε πάρα πολύ καλά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Το μεγάλο ρόστερ μερικές φορές σου δημιουργεί πρόβλημα. Είκοσι παίκτες είναι καλά, δύο σε κάθε θέση, και νέα παιδιά είναι το ιδανικό. Μακάρι να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και τη λύση θα τη βρούμε»

Για τους μεταγραφικούς στόχους :

«Ένας εξτρέμ και ένας φορ είναι οι πρώτοι μας στόχοι. Από εκεί και πέρα μπορεί να σας απαντήσει ο Νίκος. Η προτεραιότητά μας είναι να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που έφυγαν. Από εκεί και πέρα, αν βρούμε κάτι καλό - σε συνεργασία με τον Νίκο και τους άλλους ανθρώπους της ομάδας - βρούμε κάτι καλό, θα έρθουμε σε επαφή και θα κάνουμε την κίνησή μας»

Για την πίεση που είχε στον Παναθηναϊκό σε σχέση με την πίεση που θα έχει στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ:

«Όταν είσαι σε έναν μεγάλο σύλλογο και έχεις προβλήματα δεν είναι εύκολο. Τώρα η πίεση είναι να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα ή ένα Κύπελλο. Δεν είναι εύκολη η προηγούμενη κατάσταση και τα κατάφερα. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για έναν προπονητή».

Για τη συμμετοχή του στον μεταγραφικό σχεδιασμό:

«Δεν θα έχουμε πρόβλημα με τον Νίκο, έχουμε πολύ καλή συνεργασία και πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά»

Για το τι θεωρεί επιτυχία και τι αποτυχία:

«Θεωρείται πως πρέπει να κάνω περισσότερα πράγματα σε σχέση με ό,τι έκανε η ομάδα την περσινή σεζόν. Αυτή θα είναι η πρόκληση για εμένα».