Μια λεπτομέρεια για Μολέδο

Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για τον Ροντρίγκο Μολέδο και για κάτι όντως παράξενο στη διάρκεια της καριέρας του στην Ελλάδα.

 

 

 

Μια λεπτομέρεια για Μολέδο

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του στόπερ παραμένει ο Ροντρίγκο Μολέδο και μέχρι να τελειώσει θετικά ή αρνητικά αυτή η υπόθεση, όλες οι υπόλοιπες λύσεις για την αμυντική ενίσχυση είναι πιο πίσω. Ο Βραζιλιάνος είναι ο Νο1 στόχος του Ολυμπιακού, διότι σε αυτόν οι ερυθρόλευκοι έχουν δει τον παίκτη που μπορεί να γίνει ηγέτης στην άμυνα και να συμβάλλει αποφασιστικά στη λειτουργία όλης της ομάδας που θα «χρίσει» το καλοκαίρι ο Μαρτίνς.

Ο Μολέδο αγωνίστηκε ξανά βασικός στο τελευταίο παιχνίδι της Ιντερνασιονάλ και στην εκτός έδρας νίκη της επί της Βιτόρια με 3-2. Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του προηγήθηκε με 2-0, ισοφαρίστηκε και τελικά έβαλε ένα τρίτο γκολ για να φτάσει στην επιτυχία, με τον στόχο του Ολυμπιακού να έχει πάλι καλή απόδοση και να παίρνει υψηλό βαθμό από τα ΜΜΕ της πατρίδας του, όπως συμβαίνει σε όλα τα φετινά παιχνίδια της «Ίντερ».

Με αφορμή αυτή την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Μολέδο, θυμηθήκαμε ένα πρόσφατο σημείωμα στο «ΦΩΣ» σχετικά με τις επιδόσεις του Βραζιλιάνου όταν έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη διετία συνέβαινε το εξής περίεργο: ο Μολέδο είχε σχεδόν πάντα στα ελληνικά ντέρμπι νίκες με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο και σχεδόν πάντα ήττες εκτός έδρας!

Είχε νικήσει ως γηπεδούχος τον Ολυμπιακό δύο φορές (1-0 και 1-0), με τον ΠΑΟΚ είχε δύο νίκες (1-0 και 2-0), μία ισοπαλία (1-1) και εκείνο το ματς με το μπουκάλι στον Ίβιτς, στο οποίο ο ΠΑΟ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 όταν έγινε η διακοπή. Με την ΑΕΚ ως γηπεδούχος είχε δύο νίκες (3-0 και 1-0) και μια ισοπαλία 1-1 όταν μάλιστα είχε σκοράρει.

Στα εκτός έδρας ντέρμπι τι είχε κάνει ο Μολέδο όταν έπαιξε με τον ΠΑΟ; Ήττες από τον Ολυμπιακό (3-0 και 3-1), ήττες από τον ΠΑΟΚ (3-0, 4-0 και 4-0) και μια ισοπαλία 1-1, ενώ με την ΑΕΚ ήταν η μοναδική νίκη του με 3-2 στο ΟΑΚΑ, αλλά και τρεις ήττες (1-0, 3-1 και 1-0).

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι αν έρθει στον Ολυμπιακό θα γίνονται τα ίδια, όμως δείχνει ξεκάθαρα ότι ο έμπειρος στόπερ είναι πολύ πιο αποτελεσματικός όταν παίζει στο «σπίτι» του και πολύ λιγότερο μακριά από αυτό...