Η ΑΕΚ κινείται για τον Ανσαριφάρντ

Ο Ιρανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι ο «εκλεκτός» των «κιτρινόμαυρων» για την επίθεση.

Η ΑΕΚ κινείται για τον Ανσαριφάρντ

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ βρίσκεται η ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στον μεταγραφικό τους σχεδιασμό την προοπτική για την ενίσχυσή τους με έναν επιθετικό και το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διαδικασία αναζήτησης.

Ο εκλεκτός του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ Ίλια Ίβιτς λοιπόν είναι ο 30χρονος Ιρανός, Καρίμ Ανσαριφάρντ, που φυσικά είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του σε Πανιώνιο (που τον έφερε πρώτος στην Ελλάδα, 2015-17) και Ολυμπιακό (2017/18).

Ο παίκτης αγωνιζόταν στην Αλ Σαϊλίγια και στο πρωτάθλημα του Κατάρ, έχοντας σε 16 αναμετρήσεις, 6 γκολ και 1 ασίστ.

Οι επαφές ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον παίκτη είναι πολύ προχωρημένες, η απόκτησή του αυτή τη στιγμή δεν έχει «κλείσει», αλλά σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο και δεν αποκλείεται ακόμα και στα επόμενα 24ωρα να επιτευχθεί η συμφωνία.

Ο έμπειρος φορ με τον Πανιώνιο κατέγραψε 51 συμμετοχές, έχοντας 15 γκολ ενώ με τους «ερυθρόλευκους» είχε 48 συμμετοχές και 22 γκολ.

Ο Ανσαριφάρντ είναι διαφορετικός τύπος φορ από τον Ολιβέιρα, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και με έφεση στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και έτσι θα δίνει την ευκαιρία στον Καρέρα για πολλές εναλλακτικές επιλογές μέσα στο παιχνίδι ανάλογα με τον αντίπαλο αλλά και την ροή των αγώνων.

Μπορεί να παίξει και μόνος του στην κορυφή, αλλά και σε δίδυμο με τον Πορτογάλο φορ της ΑΕΚ, όπως και σε ειδικές καταστάσεις ακόμη και δεξιά στην επίθεση όπως έχει κάνει με την Εθνική του Ιράν, όπου μετράει 70 συμμετοχές, 24 γκολ και 7 ασίστ.