Κρούσμα κορονοϊού στη Ξάνθη- Στον «αέρα» το μπαράζ με τον Απόλλωνα

Κρούσμα κορονοϊού ανιχνεύτηκε στην Ξάνθη και το ματς μπαράζ με τον Απόλλωνα κρίνεται αδύνατο να διεξαχθεί.

Κρούσμα κορονοϊού στη Ξάνθη- Στον «αέρα» το μπαράζ με τον Απόλλωνα

Θετικό στον κορονοϊό ανιχνεύτηκε μέλος της αποστολής της Ξάνθης και όπως κατανοεί κανείς το παιχνίδι μπαράζ με τον Απόλλωνα που ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ του Σαββάτου (22/08) είναι στον «αέρα».

Η αποστολή της Ξάνθης βρίσκονταν στο ξενοδοχείο αλλά μετά την εξέλιξη αυτή, με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, πρέπει τα μέλη της να μείνουν σε καραντίνα δύο μέρες. Κάτι που σημαίνει πως το μπαράζ δεν μπορεί να γίνει.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, φαίνεται μάλιστα πως θα βρεθεί στο ξενοδοχείο που είναι η αποστολή της Ξάνθης για να περάσει όλη η ομάδα διήμερα τεστ και να κριθεί εάν θα μπει σε καραντίνα ή οχι!

Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1, θα πρέπει να γίνει άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ. Ορίζει παράλληλα, να γίνει άμεση απομόνωση για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ακολούθως θα πρέπει άμεσα να περάσουν από τεστ και ο δεύτερος επαναληπτικός έλεγχος να γίνει εντός 48ωρου. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ. Αν όμως υπάρχει θετικό κρούσμα η ομάδα θα πρέπει να μπει σε πενθήμερη καραντίνα οπού θα συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας