Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης: Η πρώτη πράξη στο μπαράζ - Σε ποιο κανάλι θα το δούμε

Η Ξάνθη που δεν έχει παίκτες και ο Απόλλων Σμύρνης μετά από 5,5 μήνες απραξίας θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ υπό τον κίνδυνο μετατροπής της όλης διαδικασίας σε παρωδία.

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης: Η πρώτη πράξη στο μπαράζ - Σε ποιο κανάλι θα το δούμε

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι αγώνες μπαράζ ανόδου/παραμονής στη Super League θα ολοκλήρωναν την αγωνιστική σεζόν 2019-20 στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα αποτελούσαν μία τεράστια πρόκληση για το ζευγάρι ομάδων (προτελευταίος της μεγάλης κατηγορίας και δεύτερος της Super League 2) που θα διεκδικούσαν μία θέση στον... ήλιο. Την εποχή του κορονοϊού, όμως, φυσιολογικές συνθήκες δεν υπάρχουν, ενώ τα προβλήματα και οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου απειλούν να μετατρέψουν την όλη διαδικασία σε παρωδία κολοσσιαίων διαστάσεων.

Στο γήπεδο των Πηγαδίων, λοιπόν, διεξάγεται απόψε (22/8, 20:00), ένα χρόνο αφότου ξεκίνησε η σεζόν 2019-20, ο πρώτος αγώνας μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι παλινωδίες σχετικά με τον ορισμό των αγώνων, σε συνδυασμό με την μη παράταση των συμβολαίων μετά τις αρχές Αυγούστου και την απόφαση της ΕΠΟ να γίνουν τα ματς (όπως και ο εκκρεμής τελικός κυπέλλου) με τα περσινά ρόστερ, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές σκηνικό.

Στην Ξάνθη, ο Νίκος Καραγεωργίου έχει στη διάθεσή του μόλις δύο παίκτες της πρώτης ομάδας (Μπέντο και Φασίδης) και υποχρεώνεται να στηριχθεί στην ομάδα νέων του συλλόγου. Την ίδια στιγμή, το μέλλον της ακριτικής ΠΑΕ παραμένει άδηλο, καθώς ο Χρήστος Πανόπουλος έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί η εταιρεία σε εκκαθάριση, αν δεν βρεθεί αγοραστής.

Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων Σμύρνης υποχρεώνεται να δώσει δύο τόσο κρίσιμους αγώνες μετά από απραξία 5,5 μηνών, καθώς το πρωτάθλημα της Super League 2 διακόπηκε τον Μάρτιο και δεν ξανάρχισε ποτέ. Ο Μπάμπης Τεννές έχει συνολικά στη διάθεσή του 15 ποδοσφαιριστές και τον Φατιόν, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή αναμέτρηση, λόγω τιμωρίας (θα παίξει κανονικά στη ρεβάνς).

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών). Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο (29/8), στη Ριζούπολη. Ο πρώτος αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης (22/8, 20.00) θα μεταδοθεί απευθείας, από την ΕΡΤ Sports.