Το πείραμα Τσίπρα - Βασιλειάδη με 20 ομάδες στη Super League

Σώνει αυτούς που υποβιβάστηκαν, ανεβάζει αυτούς που δεν ανέβηκαν, δημιουργεί πρωτάθλημα 20 ομάδων και εν τέλει υποβιβάζει τις μισές.

Το πείραμα Τσίπρα - Βασιλειάδη με 20 ομάδες στη  Super League

Ένα πλάνο, θολό είν’ η αλήθεια ακόμα, με ομάδες να χαμογελούν προς στιγμήν αλλά στο βάθος πολλές να είναι έτοιμες να κλάψουν. Αυτό έχει στο μυαλό του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Το παρουσίασε στη συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη του Ατρομήτου Γιώργο Σπανό και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού Μάκη Μπελεβώνη, τους οποίους μάλιστα ενημέρωσε ότι έχει γι’ αυτό την έγκριση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Κατ’ αρχήν το πλάνο του μιλά για πρωτάθλημα 20 ομάδων. Αυτές οι ομάδες θα χωριστούν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας των τεσσάρων ομάδων το καθένα. Στη συνέχεια με κλήρωση θα γίνουν δύο όμιλοι των δέκα ομάδων. Οι πέντε πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίξουν μεταξύ τους, προκειμένου να προκύψουν, η πρωταθλήτρια ομάδα και αυτές που θα βγουν στην Ευρώπη.

Οι πέντε τελευταίες ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ουδείς γνωρίζει να και πως θα ανέρχονται ομάδες από τη Football League. Επίσης ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί με τις ομάδες από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί βαθμοί και αν αυτοί θα ισχύσουν και πως.

Φυσικά, όλα αυτά για να συμβούν χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση διότι καταργούν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. Τελική κατάληξη θα είναι η δημιουργία μια Super League, 12 ομάδων από την περίοδο 2019-20. Άρα από τις 20 ομάδες που θα παίξουν του χρόνου στην κατηγορία, οι οκτώ σίγουρα θα υποβιβαστούν και ίσως δέκα αν θεωρήσουμε ότι θα ανέλθουν και δυο ομάδες από τη Football League.
Το σχέδιο θα κατατεθεί στην ΕΠΟ και εν συνεχεία στη Super League προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις βελτίωσης και οι ομάδες.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, η NOVA κατά κύριο λόγο και η ΕΡΤ κατά δεύτερο θα κληθούν να αναλάβουν την κεντρική διαχείριση με περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ομάδα και υψηλότερα ποσά για τους θεωρητικά μεγάλους του πρωταθλήματος. Μάλιστα, τα χρήματα δεν θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς –σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης- θα προκύψουν από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών!