Πέλκας: «Πιο δύσκολη στιγμή η ήττα από τον Ολυμπιακό»

Δηλώσεις στο PAOK TV παραχώρησε ο Δημήτρης Πέλκας που αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά αλλά και στη πιο δύσκολη στιγμή του φετινού πρωταθλήματος. 

Πέλκας: «Πιο δύσκολη στιγμή η ήττα από τον Ολυμπιακό»

Στο PAOK TV παραχώρησε συνέντευξη ο Δημήτρης Πέλκας με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε στις δυσκολίες της χρονιάς που ολοκληρώθηκε τονίζοντας πως η ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα ήταν η πιο δύσκολη στιγμή.

Αρχικά δήλωσε: «Ήταν κάτι πολύ ξαφνικό η περυσινή αλλαγή στον πάγκο. Όταν έμαθα ότι θα φύγει ο προηγούμενος προπονητής δεν είχα ξεκινήσει με την ομάδα, γιατί είχαμε μια έξτρα άδεια εμείς που ήμασταν στην Εθνική. Δεν το περιμέναμε, αλλά έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα στα καινούργια δεδομένα, γιατί είχαμε τον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έπρεπε να βάλουμε άμεσα τον καινούργιο προπονητή στο κλίμα. Ήταν από άλλη χώρα, από άλλο πρωτάθλημα, δε μας ήξερε, δεν τον ξέραμε και έπρεπε να γίνουν όλα πολύ γρήγορα. Επηρεαστήκαμε από την αλλαγή, το συζητούσαμε στην προετοιμασία. Έπρεπε, όμως, να το ξεπεράσουμε, προσπαθήσαμε να το πράξουμε και να βάλουμε και τον νέο προπονητή στο κλίμα της ομάδας. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς πολύ γρήγορα σε νέα δεδομένα, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει αυτή η “ χημεία”, ώστε πετύχεις πράγματα».

Για το αν «άδειασε» η ομάδα από την κατάκτηση του νταμπλ απάντησε: «Ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο πέρυσι. Ο ποδοσφαιριστής δεν αδειάζει ποτέ. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή. Βάλαμε στόχο να το ξαναζήσουμε. Ακόμη και με τον κ. Λουτσέσκου το πρώτο 8μηνο-9μηνο δεν ήμασταν αυτοί που ήμασταν το τελευταίο χρόνο. Όταν πιστεύεις σε κάτι, ακόμη και στις δυσκολίες, πρέπει να το ξεπεράσεις και να μείνεις στο πλάνο σου. Το δύσκολο είναι όχι να φτάσεις, αλλά να παραμείνεις ψηλά. Πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό που κάναμε και κάνουμε και τώρα. Φέτος είχαμε δύσκολες στιγμές. Μόνο όταν πιστεύεις σε κάτι και τηρείς το πλάνο σου, θα έρθει ξανά η επιτυχία. Κανείς δε θέλει να χάνει. Όταν χάνεις και υπάρχουν νεύρα, υπάρχουν και εντάσεις, είναι φυσιολογικό. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει, δυστυχώς, πάντα ο καλύτερος. Ακόμη και στην ήττα μπορείς να μάθεις, να κερδίσεις πράγματα και να προχωρήσεις. Πρέπει να έχεις ένα πλάνο, να πιστεύεις σε αυτό και μέσα από τις δυσκολίες να βγαίνεις καλύτερος».

Για τις εξωαγωνιστικές αντιπαραθέσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Δε μου αρέσει η κόντρα, μιλάω και με παιδιά που αγωνίζονται στο εξωτερικό, τον Κουλούρη, τον Σταφυλίδη. Δεν ασχολούνται στο εξωτερικό με τέτοια ζητήματα, όλα κρίνονται εκεί στο γήπεδο. Όλα όσα γίνονται με τα δικαστήρια, τις αφαιρέσεις βαθμών, δεν είναι ποδόσφαιρο. Στα επόμενα χρόνια ελπίζω να αλλάξει αυτό. Ξέρεις ότι μπορείς να δώσεις πράγματα στο γήπεδο και στο τέλος σου «κλέβουν» τον ιδρώτα σου. Ούτε σε μένα, ούτε στους συμπαίκτες μου άρεσε ό,τι έγινε».

Για την κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης με τον κορονοϊό είπε: «Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο. Ελπίζω να βγούμε γρήγορα από όλο αυτό».

Η συνέντευξη άνοιξε την αυλαία της στήλης «The talks» για την οποία το PAOK TV αναφέρει: «Δεν είναι συνεντεύξεις. Είναι κουβέντες. Χωρίς απαραίτητη ροή. Δεν έχουν σειρά ερωτήσεων. Ούτε στόχο την είδηση, αλλά την ανάδειξη της πραγματικότητας μέσα από απλά λόγια. Δυστυχώς, όλες αυτές οι συζητήσεις δεν μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο Toumba Uncensored. Ευτυχώς υπάρχει το ΠΑΟΚ ΤV και τις κάνει διαθέσιμες για όλους σας. Αρχή με τον Δημήτρη Πέλκα».