Δεν έχει Μέσι, αλλά έχει... αρχή!

Το Τσάμπιονς Λιγκ θα λείπει, όμως η μάχη του Ολυμπιακού για τον τίτλο και η προσπάθεια για να ξαναγίνει πολύ δυνατός θα είναι...διαρκείας.

Δεν έχει Μέσι, αλλά έχει... αρχή!

Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει σε λίγες μέρες να προετοιμάζεται για την κομβική χρονιά που ακολουθεί, με διπλό στόχο: να φτιάξει ξανά μια πολύ δυνατή ομάδα που θα παίρνει τα αποτελέσματα και θα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, όπως φυσικά να κερδίσει ξανά τον τίτλο που έπειτα από επτά χρόνια στη σειρά στερήθηκε σε αυτή την τελευταία αποτυχημένη σεζόν.

Για να τα πετύχει αυτά χρειάζεται σωστές επιλογές από την πλευρά της διοίκησης, μεθοδική δουλειά από το νέο προπονητή, καλή απόδοση και επαγγελματισμό από τους ποδοσφαιριστές, αλλά φυσικά και τη συμπαράσταση των οπαδών του.

Αυτή που έχει πάντοτε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, όταν έπαιρνε τους τίτλους τον έναν μετά τον άλλον και όταν αντιμετώπιζε τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την τελευταία διετία άλλωστε έγινε και ρεκόρ διάθεσης καρτών διαρκείας, ενώ πέρυσι κάποια στιγμή σταμάτησε η διαδικασία διότι εάν συνεχιζόταν θα έκλειναν όλες οι θέσεις του γηπέδου.

Στη νέα περίοδο ο Ολυμπιακός δεν θα έχει Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που είναι προφανές ότι μπορεί να επηρεάσει αρκετούς από τους φίλους του στην απόφαση να εξασφαλίσουν μόνιμη θέση στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι, όμως, μικρός ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή και στην καλή μπάλα, με τον Ολυμπιακό να έχει απόλυτη ανάγκη τους οπαδούς του ώστε να τα καταφέρει. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, ο ανταγωνισμός και τα εμπόδια θα είναι ίσως μεγαλύτερα από πέρυσι, ενώ ειδικά το πρώτο διάστημα στο οποίο η ομάδα θα ψάχνει συνοχή και «δέσιμο» μπορεί να χρειαστεί τη βοήθεια του κοινού για να πάρει κάποια παιχνίδια στην έδρα της ακόμη και φαινομενικά εύκολα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν που μπορεί να μην έχει φιλοξενούμενο στο Φάληρο τον Μέσι, όμως μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια νέα...αρχή για την ομάδα που ονειρεύεται ο ίδιος ο κόσμος της. Η μαζική συμμετοχή του για τα πολλά νέα παιδιά, όπως και για τους πιο έμπειρους αυτής της νέας ομάδας, θα φέρει πιο γρήγορα στα μάτια όλων τον κανονικό Ολυμπιακό...