Τι προαναγγέλει για τον Ολυμπιακό η... μεταγραφή του Γκραντέλ στη Σίβασπορ!

Γιατί η υπόθεση του Μαξ Γκραντέλ έχει μία τρόπον τινά σχέση με αυτή του Ραφίνια που έρχεται την Τετάρτη (19/8) στη χώρα μας για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Τι προαναγγέλει για τον Ολυμπιακό η... μεταγραφή του Γκραντέλ στη Σίβασπορ!

Κλεισμένος ήταν ουσιαστικά ο Μαξ Γκραντέλ από τον Ολυμπιακό. Μόνο που ο Ολυμπιακός θα αποφάσιζε αν θα γινόταν οριστικά η μεταγραφή και όχι ο παίκτης. Χθες (16/8) τον είδαμε να καταλήγει στην Σίβασπορ, η οποία την περασμένη εβδομάδα κίνησε τις διαδικασίες, μίλησε με τον παίκτη, περίμενε να μείνει ελεύθερος και τελικά τον έκλεισε! Τον πήρε όμως μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού ή όχι; Γράφτηκε μέχρι και το ότι η Σίβασπορ έκανε... ματ στον Ολυμπιακό!

Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν έχουν τα συγκεκριμένα σενάρια. Η Σίβασπορ δεν έκλεψε κανέναν Γκραντέλ από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά τον... έδωσε στην Σίβασπορ. Και η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι "ερυθρόλευκοι" στην περίπτωση του Γκραντέλ, θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν για τον... Ραφίνια.

Θα αναρωτιέστε φυσικά, τί σχέση μπορεί να έχουν ο Ραφίνια με τον Γκραντέλ, από τη στιγμή κιόλας που αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις; Φυσικά και έχουν άμεση σχέση ως προς το σκεπτικό του συλλόγου. Εξηγούμαστε λοιπόν:

Ο Ολυμπιακός είχε του χεριού του τον Γκραντέλ. Είχε συμφωνήσει μαζί του και όποτε ήθελε ενεργοποιούσε το "deal". Μόνο που το γνώριζε και ο Ιβοριανός πρώην εξτρέμ της Τουλούζ ότι ήταν "σταντ μπάι" και πώς η συμφωνία θα έπαιρνε "σάρκα και οστά", μόνο αν ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε κάτι καλύτερο. Στο λιμάνι λοιπόν κινούνται για έναν ποδοσφαιριστή με καλύτερα χαρακτηριστικά από τον Γκραντέλ και για αυτό το λόγο αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την υπόθεσή του.

Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και για το δεξί άκρο της άμυνας. Θυμάστε ποιες ήταν οι επιλογές του Ολυμπιακού; Ο Ράφαελ της Λιόν, για τον οποίο υπήρχε μία αίσθηση ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας την είχαν υπό έλεγχο. Επίσης, και ο ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε, Μαουρίτσιο Ίσλα ήταν μία φαινομενικά εύκολη υπόθεση. Δεν συζητάμε καν για Μουφί και Γιόχανσον που όποτε ήθελε ο Ολυμπιακός τούς έφερνε στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αυτό που έκανε για το δεξί άκρο της άμυνας, ήταν να έχει στο "περίμενε" δύο-τρεις δεξιούς μπακ, εφόσον δεν του "καθόταν" η περίπτωση του Ραφίνια. Από τη στιγμή που ο Ραφίνια έπιασε λιμάνι, τότε έφυγε από την υπόθεση του Ράφαελ, όπως και από την υπόθεση του Ίσλα. Όσο για τους Μουφί και Γιόχανσον; Μαζί με τον Καλουλού της Αζαξιό εξετάζονται πλέον ως "ρεζέρβες" του Ραφίνια...

Κάπως έτσι λειτούργησε και για τα "φτερά" της επίθεσης, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τον Γκραντέλ ότι δεν είναι πλέον στη λίστα του. Κάποια άλλη καλύτερη επιλογή έχει για τα μπροστινά άκρα και ο Ιβοριανός με... βαριά καρδιά (ήθελε πολύ να ντυθεί στα ερυθρόλευκα) υποχρεώθηκε να εξετάσει τις άλλες προτάσεις που είχε στα χέρια του. Μάλιστα, να έχετε υπόψη σας ότι ο Αφρικανός περίμενε έως την τελευταία στιγμή τον Ολυμπιακό. Μάταια όμως... Είχε στο "περίμενε" την Σίβασπορ για τρεις μέρες, ήλπιζε ότι ο Ολυμπιακός θα εμφανιζόταν ξανά, ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, στρέφοντας αλλού την προσοχή τους.

Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ της Αλ Ιτιχάντ (πρώην του ΠΑΟΚ) είναι μία περίπτωση που πράγματι εξετάζεται σοβαρά στο λιμάνι για την ενίσχυση στις πτέρυγες της επίθεσης και έχει κριθεί ως καλύτερη ποιοτικά από αυτή του Γκραντέλ. Προφανώς δεν παίζει μόνος του ο 29χρονος άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι. Υπάρχει κι άλλος εξτρέμ, καλύτερος - επαναλαμβάνουμε - από τον Γκραντέλ στα μάτια των ανθρώπων του Ολυμπιακού και ίσως καλύτερος και από τον Ροντρίγκεζ.

Στις μεταγραφικές υποθέσεις τέτοιου είδους... καραμπόλες είναι σύνηθες φαινόμενο. Οπότε, όσοι κάνουν λόγο περί "αρπαγής" του Γκραντέλ, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο παίκτης είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό, αλλά το γνώριζε εξ αρχής ότι δεν ήταν στην πρώτη τριάδα των βασικών επιλογών!

Εν ολίγοις, η απόσυρση του ενδιαφέροντος των "ερυθρόλευκων" για τον Γκραντέλ μάς οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Ότι σύντομα θα έχουμε νέα για τον "αντι-Ποντένσε". Ίδωμεν...