Ζόρια με τους «κομμένους» στον ΠΑΟ

Ο Τσάβι Ρόκα δυσκολεύεται να προχωρήσει στην αποδέσμευση των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν

Ζόρια με τους «κομμένους» στον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προετοιμασία του με 39 παίκτες παρόντες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί.

Ασφαλώς ο αριθμός είναι τεράστιος σε σχέση και με τις προσθετικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν. Κι αυτό διότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, δεν υπολογίζονται, αλλά δεν δείχνουν και ιδιαίτερα διατεθειμένοι να αποχωρήσουν.

Κάποιοι εξ αυτών έχουν πολύ υψηλά συμβόλαια. Έτσι η εξοικονόμηση χρημάτων από την φυγή ή ακόμα και από την πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή, είναι σε πρώτο πλάνο για τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα.

Ακόμα και στην περίπτωση της πώλησης κάποιου ποδοσφαιριστή το οικονομικό αντάλλαγμα θα είναι πολύ χαμηλό και συνεπώς ο Ρόκα παράλληλα έχει ξεκινήσει επαφές μαζί τους για λύσεις συμβολαίων.

Μόνο που κι εδώ οι «πράσινοι» συναντούν δυσκολίες καθώς υπάρχουν παίκτες που αποδεικνύονται «σκληρά καρύδια» στις διαπραγματεύσεις.

Μέχρι τώρα οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές των Γιοάν Μολό και Ούφε Μπεκ. Οι δυο τους δείχνουν να μην βιάζονται ιδιαίτερα να βρουν νέα ποδοσφαιρική «στέγη», παρόλο που γνωρίζουν ότι στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να αγωνιστούν.

Ο Γάλλος, είναι ιδιαίτερη περίπτωση, αφού αποτελεί έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Υποστηρίζει πως αδικήθηκε από τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος τον τιμωρούσε για κάποια πειθαρχικά παραπτώματα και θέλει να μείνει για να δείξει την αξία του ή να αποζημιωθεί και να μείνει ελεύθερος.

Όσον αφορά τον Δανό, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αιφνιδιάστηκαν με την στάση του.

Και αυτό γιατί περίμεναν μεγαλύτερη συνεργασία σε αυτό το κομμάτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει από την πλευρά του.

Ο παίκτης πάντως υποστηρίζει ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον προηγούμενο προπονητή και τον Ρόκα πως θα παραμείνει στην ομάδα και ξαφνικά ενημερώθηκε πως δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα.

Έτσι διατηρεί αμετακίνητη στάση και ζητά να του δοθεί η ευκαιρία για να δείξει τι αξίζει μένοντας μέσα στο συμβόλαιό του.

Από εκεί και πέρα πρόβλημα υπάρχει με τους Κολοβέτσιο και Κολοβό. Οι δύο παίκτες ενημερώθηκαν από τον πίνακα ανακοινώσεων μάλιστα, πως δεν θα προπονούνται με τους «ενεργούς» παίκτες, αλλά με εκείνους που θα αποχωρήσουν.

Για τον πρώτο υπάρχει ήδη προσφορά από την ΑΕΛ, η οποία όμως δεν ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό, ενώ ο δεύτερος αναζητά ομάδα, αλλά οι έως τώρα προτάσεις που υπάρχουν είναι χαμηλές οικονομικά.

Στη λίστα των «κομμένων» είναι και τα ονόματα των: Κώστα Κότσαρη, Χρίστου Σέχου, Κριστιάν Κονάν, Αντριάνο Σκεντεράι, Θανάση Δημήτρουλα και Δήμου Χατζάρα. Ολοι τους όμως εύκολα ή δύσκολα θα αποχωρήσουν από το Κορωπί.