Το Περιστέρι συνεχίζει την πτήση κορυφής

Με γκολ του Ντάουντα στο 17΄ ο Ατρόμητος νίκησε την Ξάνθη και συνέχισε την πτήση κορυφής.

Το Περιστέρι συνεχίζει την πτήση κορυφής

Μέτριο ματς έγινε στο Περιστέρι μπροστά σε 3.000 φιλάθλους οι οποίοι είναι ζήτημα αν είδαν τέσσερις-πέντε φάσεις της προκοπής σε όλο το 90λεπτο. Καλύτερος ο Ατρόμητος, μπήκε από την αρχή στη θέση του οδηγού και οδήγησε σταθερά την κούρσα ως το τέλος.

Η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα το ματς αλλά το γκολ του Ντάουντα στο 17΄ της έκοψε τα πόδια. Ο επιθετικός του Ατρόμητου αξιοποίησε την ιδανική σέντρα του Ουμπίδες και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το σοκ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανταποδώσουν το γκολ αν στο 23΄ ο Μπρίτο δεν έχανε απίστευτη ευκαιρία, σουτάροντας άουτ μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία. Αλλά και ο Ατρόμητος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ με την προώθηση και το σουτ άουτ του Κιβρακίδη στο 30΄.

Ο Ράσταβατς έκανε γρήγορα δυο αλλαγές στο β΄ μέρος, βάζοντας τους Ντε Λούκας και Κίκε Μπουλά αντί των Καμαρά και Φασίδη αντίστοιχα. Η Ξάνθη, ωστόσο, δεν βελτίωσε την απόδοσή της ώστε να απειλήσει σοβαρά τον Γιαννιώτη.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος βρέθηκε ξανά μια ανάσα από το δεύτερο γκολ με τον Καρασαλίδη στο 62’ που όμως αστόχησε στην εξ επαφής κεφαλιά που επιχείρησε ύστερα από σέντρα του Ουμπίδες. Το κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 68΄ ο Ουάρντα παραλίγο να πετύχει το πιο όμορφο γκολ (κεφαλιά-ψαράκι άουτ).

Την τελευταία ευκαιρία τους για να διώξει το άγχος των τελευταίων λεπτών σπατάλησε ο Μπρούνο στο 86΄ο οποίος με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η μπάλα μάλιστα παραλίγο να τους τιμωρήσει στο 90΄ όταν ο Λουσέρο αστόχησε από πλάγια θέση.

Με μια ματιά

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… σημείωσε πρώτος γκολ και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, στηριζόμενος στην πολύ καλή του αμυντική συμπεριφορά η οποία δεν επέτρεψε στην Ξάνθη να γίνει απειλητική παρά μόνο μια φορά στο ματς.

Η ΞΑΝΘΗ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… για άλλο ένα ματς εκτός έδρας απογοήτευσε με την απόδοσή της. Και από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύτηκε την μία πραγματική ευκαιρία που της έτυχε, υπέκυψε φυσιολογικά στην ανωτερότητα του αντιπάλου της.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Τζοβάρας είχε εύκολο έργο να επιτελέσει και η απόδοσή του σε γενικές γραμμές ήταν καλή.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΞΑΝΘΗ 1-0
ΓΚΟΛ: Ντάουντα 17΄
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
ΚΑΡΤΕΣ: Nτάουντα, Σάκιτς, Μπουσουλάτζιτς-Ντε Λούκας, Λισγάρας

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς, Ουάρντα, Κιβρακίδης, Ντάουντα (72΄ Μπρούνο), Καρασαλίδης, Σάκιτς, Βασιλακάκης (46΄ Μάντσον), Ούμπιδες, Ρισβάνης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Μεχία, Καμαρά (46΄ Ντε Λούκας), Γέντρισεκ, Σβάρνας, Μπρίτο, Σιλά, Τριάδης (71΄Λουσέρο), Φλίσκας, Φασίδης (55΄ Κίκε Μπουλά).