«Χ»αρούμενες και οι δυο γειτόνισες (vid)

Η Κέρκυρα προηγήθηκε στο ματς, αλλά ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 1-1, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ στο ΕΑΚ, για την 24η αγωνιστική της Superleague.
 

«Χ»αρούμενες και οι δυο γειτόνισες (vid)

Η Κέρκυρα παρέμεινε αήττητη για τρίτο σερί ματς στην έδρα της. Μετά από δύο κομβικές για την παραμονή τους στην κατηγορία νίκες κόντρα σε Πλατανιά και Απόλλωνα, οι Φαίακες αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον ΠΑΣ με 1-1 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague.

Η ομάδα των Ιωαννίνων, από την άλλη μεριά, που παλεύει για την 5η θέση της βαθμολογίας, έμεινε αήττητη για πέμπτο διαδοχικό ματς με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Μοιρασμένο πρώτο μέρος στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με ποσοστό 54%, ενώ 46% είχε ο ΠΑΣ. Οι δύο ομάδες έδωσαν προτεραιότητα στην αμυντική λειτουργία, αλλά όταν τους δινόταν η ευκαιρία και οι χώροι, έβγαιναν στην επίθεση για να πετύχουν γκολ.

Μετά από ένα πρώτο 20λεπτο χωρίς σημαντικές ευκαιρίες (στο 12' ο Κρητικός είχε σουτ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι), το 1-0 έγινε στο 21' με τον Παμλίδη, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στην έδρα της ομάδας του. Ο Ρόλε του πέρασε την μπάλα, αυτός ντρίμπλαρε τον Σκόνδρα, σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μιχαήλ, μπερδεύοντας τον Βελλίδη, τον οποίο ο Έλληνας επιθετικός "κρέμασε" άθελά του για το 1-0.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και προσπάθησαν να πιέσουν, ώστε να φέρουν εκ νέου στα ίσα το παιχνίδι. Παρ'όλα αυτά, αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στην επιθετική δημιουργία, με εξαίρεση το καλοζυγισμένο σουτ του Μπετρά μέσα από την περιοχή και αριστερά, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο 25'. οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν λίγο αργότερα με την επίτευξη ενός εντυπωσιακού τέρματος. Ο Βιντάλ εκτέλεσε κόρνερ στο 34' και ο Σκόνδρας με ένα καταπληκτικό τακουνάκι προ του Παμλίδη έστειλε την μπάλα στο απέναντι δοκάρι και στα δίχτυα (1-1). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως να γίνει άλλη φάση.

Το δεύτερο μέρος ήταν "καρμπόν" του πρώτου. Μοιρασμένο ματς με τις δύο ομάδες να παίζουν κλειστά και λίγες άξιες αναφοράς ευκαιρίες. Ακόμα και το δοκάρι που είχε ο ΠΑΣ στο 62' με τον Ζορμπά μετά τη σέντρα - σουτ που επιχείρησε δεν μπορεί θεωρηθεί κλασική ευκαιρία. Στο 75' ο Γιάννης Ματζουράκης αποφάσισε να αλλάξει σχήμα στην ομάδα του και το 4-3-3, το έκανε 4-4-2 με ρόμβο. Πέρασε ο Παμλίδης δίπλα στον Μυτίδη στη γραμμή κρούσης. Αμυντικός μέσος ο Σιόντης, μπροστά του οι Μπαλάφας και Κρητικός, ενώ στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Ρόλε.

Η πιο αξιοσημειώτη φάση του δεύτερου μέρους ανήκει στους φιλοξενούμενους. Οι Ηπειρώτες ξεχύθηκαν σε κόντρα-επίθεση, ο Νικολιάς πλάσαρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο πάγκος της Κέρκυρας διαμαρτυρτηρήθηκε στην εξέλιξη της φάσης για οφσάιντ. Στα υπολειπόμενα 13 λεπτά, κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες και τα δυνατά μαρκαρίσματα, χωρίς όμως την επίτευξη γκολ, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να μην αναδείξει νικητή.

Με μια ματιά

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΛΗΞΕ ΙΣΟΠΑΛΟ ΓΙΑΤΙ... δημιουργήθηκαν λιγοστές ευκαιρίες εκατέρωθεν, ενώ αμφότερες οι ομάδες έδωσαν προτεραιότητα στα αμυντικά τους καθήκοντα. Κέρκυρα και ΠΑΣ έδειχναν ικανοποιημένοι με το "Χ".

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ: Ο Τάσος Παπαπέτρου και οι βοηθοί του πήραν σωστές αποφάσεις ως επί το πλείστον. Υπήρξαν δύσκολες φάσεις για τους δύο επόπτες. Λανθασμένη ήταν η υπόδειξη οφσάιντ στον Κόντε, στο 29'. Ο Νικολιάς πράγματι καλυπτόταν στο 80', όταν διαμαρτυρήθηκε όλος ο πάγκος της Κέρκυρας. Όπως επίσης δεν φάνηκε να έχει κάνει φάουλ στο 92' ο Χέλκβιστ στον Γιαννακόπουλο.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

ΓΚΟΛ: 21' Παμλίδης - 34' Σκόνδρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΚΑΡΤΕΣ: 59' Κρητικός, 60' Λέκοβιτς - 40' Αποστολόπουλος, 77' Καρανίκας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Ματζουράκης): Γιανακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Κρητικός, Μπαλάφας (81' Αρτυματάς), Σιόντης, Ζορμπάς (66' Μυτίδης), Ρόλε (92' Μένσα), Παμλίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ, Μανθάτης (74' Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (82' Γιάκος), Μπετρά (71' Χέλκβιστ), Κόντε.

Δείτε τα HIGHLIGHTS της αναμέτρησης εδώ