Το πεντάλεπτο των τριών!

Λάζαρος, Φετφατζίδης και Φορτούνης έχουν παίξει μαζί μόνο σε ένα πεντάλεπτο στην καριέρα τους. Με αντίπαλο τον Μιραλάς!

Το πεντάλεπτο των τριών!

Είναι όντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι τρεις Έλληνες άσοι που θα έχει στη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός στη μεσοεπιθετική γραμμή του, δεν έχουν παίξει μαζί στην καριέρα τους παρά μόνο για πέντε λεπτά!

O Γιάννης Φετφατζίδης έφυγε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013 και ο Κώστας Φορτούνης πήγε στον Πειραιά έναν χρόνο αργότερα, συνεπώς οι δυο τους δεν συνυπήρξαν στην ομάδα, κάτι που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν από τη νέα περίοδο. Ο δε Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν υπήρξε ποτέ συμπαίκτης με κανέναν εκ των άλλων δύο στη διάρκεια της συλλογικής καριέρας τους.

Συνεπώς εάν θέλει κάποιος να αναζητήσει κοινή παρουσία των τριών τους σε κάποιο παιχνίδι θα πρέπει να ανατρέξει στις αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας. Στο επίπεδο αυτό υπάρχει μόνο μία αναμέτρηση στην οποία Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος και Φετφατζίδης έχουν βρεθεί μαζί στον αγωνιστικό χώρο! Κι είναι πράγματι η μοναδική φορά που συνυπήρξαν οι τρεις τους σε κάποιο ματς προτού η ποδοσφαιρική μοίρα τους φέρει μαζί από το φετινό καλοκαίρι στον Ολυμπιακό!

Το παιχνίδι στο οποίο αναφερόμαστε έγινε πριν από 6 χρόνια. Με τον Λάζαρο δηλαδή στα 25 του, τον Φέτφα στα 22 και τον Φορτούνη μόλις 20 ετών, όταν πρωτοάρχισε να αγωνίζεται με το εθνόσημο στην ομάδα των Ανδρών. Στις 29 Φεβρουαρίου του 2012 η Εθνική φιλοξένησε την ομάδα του Βελγίου σε φιλική αναμέτρηση στο Παγκρήτιο. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές ήταν στον πάγκο και χρησιμοποιήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο από τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Φορτούνης είχε μπει με την έναρξη της επανάληψης στη θέση του Σαλπιγγίδη, ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε στο 64΄αντί του Φωτάκη και ο Φετφατζίδης στο 85΄αντικατέστησε τον Γκέκα. Για εκείνο το... ιστορικό πεντάλεπτο λοιπόν στο τέλος οι τρεις Έλληνες αστέρες του Ολυμπιακού ήταν μαζί στο γήπεδο, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι τώρα που ανταμώνουν όλοι στον Πειραιά.

Για την ιστορία εκείνο το ματς είχε λήξει 1-1, με τον Σαλπιγγίδη και τον Τσαντλί να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο. Οι Βέλγοι είχαν σούπερ παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, με βασικό τότε τον Μιραλάς και στον πάγκο τον Λουκάκου. Με Αζάρ, Βερμάλεν, Κομπανί, Βίτσκε, Ντεμπελέ, Ντεφούρ, Ναϊγκολάν και άλλους...

Θα μπορούσε να είχε ξαναγίνει συνάντηση και των τριών σε ένα ματς, επίσημο μάλιστα, όμως δεν συνέβη διότι ο Λάζαρος που ήταν στο βασικό σχήμα μαζί με τον Φετφατζίδη, αντικαταστάθηκε από τον... Φορτούνη στο 68’ της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη. Παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO, το οποίο είχε γίνει στις 29 Μαρτίου του 2015.

Ο Λάζαρος με τον Φορτούνη, όπως και με τον Φετφατζίδη έχουν αγωνιστεί μαζί ως δίδυμο σε αρκετά παιχνίδια της Εθνικής. Ενώ ο Φορτούνης με τον Φέτφα έχουν παίξει οι δυο τους μόνο μια φορά συμπαίκτες, στο Ρουμανία-Ελλάδα 0-0 το 2015. Ο Φετφατζίδης και ο Χριστοδουλόπουλος είχαν κληθεί από τον Σάντος στο Μουντιάλ του 2014, αλλά δεν είχαν παίξει μαζί στην τελική φάση, ενώ ο Φορτούνης δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα...