Χαριστέας: «Οι παίκτες που έρχονται γουστάρουν να έρθουν και είναι value for money»

Ο Άγγελος Χαριστέας προσπαθεί να μεταφέρει την ευρωπαϊκή εμπειρία του ως ποδοσφαιριστής στον Άρη, από το πόστο του ποδοσφαιρικού διευθυντή και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για ό,τι συμβεί στο αγωνιστικό τμήμα την επόμενη τριετία, έστω κι αν αυτός μπορεί να μην είναι στη θέση του.

Χαριστέας: «Οι παίκτες που έρχονται γουστάρουν να έρθουν και είναι value for money»

Ο Χαριστέας ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας: “Ευχαριστώ τον κ. Καρυπίδη, αυτός μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον Άρη. Έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να με εμπιστευτεί κάποιος άνθρωπος. Σήμερα ίσως να μη καθόμασταν εδώ για να μιλάμε για πλάνα, αν ο ίδιος δεν είχε πληρώσει λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν. Εγώ είμαι εδώ από πολύ μικρή ηλικία και σας διαβεβαιώ ότι είναι πιο Αρειανός από κάποιους άλλους που το παίζουν Αρειανοί. Πρόεδρε, αυτός ο μήνας ήταν ολοκληρωτικά δικός σου, έσωσες την ομάδα από σοβαρά προβλήματα”.

Αναλύοντας την κατάσταση είπε: “Αυτά τα προβλήματα έχουν συνέπεια και στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το ban δυσκόλεψε τον σχεδιασμό και του Ιανουαρίου και των τελευταίων εβδομάδων. Είχαμε κάνει ένα πρώτο πλάνο που είχε παίκτες από το φετινό ρόστερ και κάποιους άλλους που είδαμε μέσα από το σκάουτινγκ ότι πληρούν τις προδιαγραφές. Κάποιους τους χάσαμε λόγω ban, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι για το εναλλακτικό πλάνο.

Σχεδιάζουμε ένα πλάνο διετίας, να διατηρήσουμε έναν κορμό παικτών που είχαν την επιτυχία τη φετινή και με κάποιες προσθήκες να κάνουμε ένα ορθολογικό ρόστερ και όχι αυτό που βρήκα πέρσι. Να είναι πλήρες, να μη ξεφεύγει στον αριθμό και να είναι και οικονομικά ορθολογικό. Εγώ θεωρώ υπεύθυνο τον εαυτό μου για τα επόμενα τρία χρόνια, ανεξάρτητα αν θα είμαι ή όχι.

Πρέπει να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας, να δώσουμε ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες, γιατί απέδειξαν ότι αξίζουν μια ευκαιρία. Στόχος μας είναι και η περισσότερη ελληνοποίηση. Οι Έλληνες από το πρώτο ράφι είτε παίζουν σε μεγάλες ομάδες ήδη, είτε είναι στο εξωτερικό. Σας ενημερώνω ότι το όνομα του Άρη κάνει θραύση από τις συζητήσεις που κάνω και μιλάω καθημερινά με παίκτες.

Το βασικότερο κομμάτι που θέλω και πρέπει να κάνουμε είναι η οργάνωση. Έχει πολύ δρόμο αυτό. Πρέπει η ομάδα να χτίσει… Να έχει το δικό της τιμ και όχι ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε προπονητή, να αλλάζουν πρόσωπα.

Θα πρέπει ο κάθε προπονητής να λειτουργεί μέσα από συγκεκριμένα πρωτόκολα λειτουργίας και θα είμαι εγώ υπεύθυνος αρχικά και μετά ο προπονητής.

Η ομάδα κάνει κινήσεις. Ο Χουλιάν (Κουέστα) και ο Χαβιέ (Ματίγια) ανανέωσαν και έδειξαν ότι γουστάρουν τον Άρη. Όποιος κοιτάζει τα λεφτά και όχι το πρότζεκτ για μένα ακυρώνεται. Το θέμα είναι ότι πρέπει οι παίκτες να έρχονται εδώ και να γουστάρουν. Ο Άρης δημιουργεί υπεραξίες. Έρχονται εδώ… καμμένοι και δεχόμαστε προτάσεις. Έγινε σωστή δουλειά φέτος, θα γίνει ακόμα πιο σωστή δουλειά. Κάνουμε σωστές κινήσεις και όχι πανικού, γιατί έχει γίνει σωστή προεργασία.

Οι παίκτες που έρχονται γουστάρουν να έρθουν και είναι value for money. Βρίσκομαι στην ιδιαίτερη χαρά να πω ότι θα έχουμε ανακοινώσεις σύντομα. Σήμερα το μεσημέρι άνοιξε το σύστημα για τον Άρη από τη FIFA. Στόχος μας είναι να έχουμε την 25μελη ομάδα όχι στις 13/8 που θα πάμε στα 3-5 Πηγάδια, αλλά τουλάχιστον να έχουμε τον κορμό μας. Ψάχνουμε εμείς τους ποδοσφαιριστές, ξέρουμε τι θέλουμε, δεν μας ψάχνουν αυτοί. Εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά, χωρίς προβλήματα. Να λείψουν οι αφέλειες και να είμαστε υγιείς”.

Για την κριτική που δέχεται, ο Χαριστέας είπε: “Εγώ κλείνω τα αυτά και έχω ανοικτά τα μάτια μου στο ποδόσφαιρο. Κριτική υπάρχει πάντα. Δεν πα να λένε; Όταν είσαι σίγουρος για τη δουλειά σου… Εγώ δουλεύω. Κάποιοι μου έδιναν συμβουλές και αυτοί είχαν διαλύσει τον Άρη. Εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου σαν επαγγελματίας και μετά σαν Αρειανός. Όταν εμένα με πιστεύει ο κόσμος και ο πρόεδρος, αυτό έχει σημασία. Ο τεχνικός διευθυντής έχει ημερομηνία λήξης… Πάνω από 1,5 χρόνο δεν έχει καθίσει κανείς, εγώ θέλω να σπάσω αυτό το ρεκόρ”.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας