Σιμάο: «Έκανα προπόνηση μόνος μου στην ΑΕΚ χωρίς καμία εξήγηση»

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Νταβίντ Σιμάο παραχώρησε συνέντευξη στην Πορτογαλία με τον ίδιο να αναφέρεται στην παρουσία του στην «Ένωση» αλλά και στο διάστημα που προπονούνταν μόνος του δίχως να έχει πάρει όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μία εξήγηση για τον λόγο. 

Σιμάο: «Έκανα προπόνηση μόνος μου στην ΑΕΚ χωρίς καμία εξήγηση»

Ο Νταβίντ Σιμάο επέστρεψε στην ΑΕΚ ύστερα από την λήξη του δανεισμού του στην Χαποέλ Μπερ Σέβα. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής της «Ένωσης», παραχώρησε συνέντευξη στη χώρα του μιλώντας στο «tribunaexpresso.pt» και αναφέρθηκε στους στόχους του για την νέα σεζόν αλλά και για ποιον λόγο επέλεξε την ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2019.

Πώς έγινε η μεταγραφή στην ΑΕΚ:
«Είχα μία πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας για να συνεργαστώ με τον κ. Χόρχε Σιμάο. Ερχεται τότε μία πρόταση αγοράς από την ΑΕΚ και τον κ. Μιγκέλ Καρντόσο. Την ίδια στιγμή. Ηταν μία τριετής πρόταση, ενώ αυτή της Αραβίας για έναν χρόνο. Μου άφησαν μια – δυο ημέρες να τις σκεφτώ σκληρά. Επειδή από τη μία πλευρά υπήρχε ο προπονητής και το άτομο Χόρχε Σιμάο, με τον οποίο ένιωσα πολύς καλός παίκτης και από την άλλη ήταν η προσφορά ενός μεγάλου συλλόγου στην Ελλάδα. Ενός συλλόγου με ευρωπαϊκή προβολή και πέρυσι έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ στον όμιλο με την Μπενφίκα. Υπήρχαν λοιπόν δυο καλές προτάσεις, που η καθεμιά είχε τα θετικά της. Κατέληξα λοιπόν να πάω στην ΑΕΚ, γιατί παίζει στην Ευρώπη και σκέφτομα ότι θα μπορούσε να μου δώσει σταθερότητα, με το τριετές συμβόλαιο».

Γιατί τα πράγματα δεν πήγαν καλά στην Ελλάδα;
«Επειδή ο Μιγκέλ Καρντόσο απολύθηκε στο τέλος του καλοκαιριού. Απολύθηκε επίσης και ο τεχνικός διευθυντής (σ.σ. Λυμπερόπουλος), ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μεταγραφή μου. Υπήρξε αναδιάρθρωση και νέος προπονητής. Έλληνας. Επέλεξε αμέσως άλλους παίκτες. Άρχισα να χάνω παιχνίδια».

Το συμβόλαιό σου ολοκληρώθηκε;
«Όχι έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Στη συνέχεια, πέρυσι, δόθηκα δανεικός. Εμφανίστηκε το Ισραήλ, που ήταν μια παλιά γοητεία. Δεν ένιωσα σοκ στο Ισραήλ, γιατί ήταν εκεί ο Μιγκέλ Βίτορ και με διευκόλυνε στο να προσαρμοστώ. Παρά το γεγονός ίτη η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα – και ειδικά εκείνο το μέρος που έζησα με οδήγησε να βγω περισσότερο απ’ ό,τι συνηθίζαμε, δηλαδή να πάω για ένα ποτό, αντί να είμαι στο σπίτι και στον καναπέ μου – στο Ισραήλ έζησα σε μία βίλα».

Αν ξέρει πώς θα είναι η επόμενη σεζόν;
«Όχι. Δεν γνωρίζω. Πιστεύω σε λίγες εβδομάδες θα ξέρω ποια είναι η πρόθεση της ΑΕΚ. Αν κάνω προετοιμασία, αν θέλουν να με δανείσουν ξανά, εάν θα βρεθεί σύλλογος. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία επιλογή. Εχω μόνο την ΑΕΚ».

Εάν θα μπορούσε να επιλέξει, τι θα προτιμούσε;
«Δεν ξέρω. Το ζήτημα της ΑΕΚ έχει γίνει λίγο δύσκολο και δεν ξέρω αν θα υπάρξει ευκαιρία να επιστρέψω, γιατί στο μεταξύ με είχαν βάλει να προπονηθώ ξεχωριστά με την υπόλοιπη ομάδα».

Ο λόγος;
«Δεν ξέρω ούτε εγω. Ήμουν με τον Ζεράλδες για δυο μήνες. Και οι δυο κάναμε προπόνηση μόνοι μας, χωρίς εξήγηση. Ποτέ δεν ζήτησα να φύγω, πάντα ήθελα να αγωνίζομαι. Δεν μπορούσα. Δεν μου έδωσαν εξήγηση, πριν πάω στο Ισραήλ. Έτσι δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής. Τωρα είναι βέβαιο πως έχω διετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Κι αν έχω καμία πρόταση, που να είναι καλή για μένα. Το ζήτημα του μισθού είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο. Είμαι 30 ετών. Στην Πορτογαλία δεν κέρδισα ποτέ μεγάλους μισθούς και δεν θέλω να παραιτηθώ από τους μισθούς που θα έχω με την ΑΕΚ τα επόμενα δυο χρόνια! Όλα αυτά θα μετρήσουν! Πιστεύω, ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία η Χάποελ Μπερ Σεβά θα με αγόραζε γιατί πάντα έπαιζα. Αλλά ο προϋπολογισμός τους το επόμενο έτος είναι πολύ μικρός. Μου έκαναν μια χαμηλή προσφορά, εντελώς έξω από το μισθό μου. Θα πρέπει να βρούμε μια πρόταση που να είναι καλή, που να μπορεί να καλύψει το μισθό μου ή να συμβιβαστεί με την ΑΕΚ – ή εάν η ΑΕΚ θέλει να μου δώσει μία νέα ευκαιρία».

Από πού έχεις βγάλει τα περισσότερα χρήματα μέχρι τώρα;
«Στην ΑΕΚ».

Κάνατε επενδύσεις;
«Σε ακίνητη περιουσία. Δεν έχω κάνει ακόμα επιχειρήσεις, αλλά το σκέφτομαι να προχωρήσω σε κάποια πράγματα, που έχουν να κάνουν με τη φροντίδα των ηλικιωμένων».