Η πώληση του Μπάρκα στη Σέλτικ και η ρήτρα του Μέντες για τον Σα!

Τελικά τα «10+» εκ. ευρώ (όπως και η ρήτρα των 13εκ.) για τον Ζοσέ Σα δεν μπορούν να κριθούν υπερβολικά αν ισχύουν τα 6 εκ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους) που έδωσε η Σέλτικ για την απόκτηση του Βασίλη Μπάρκα από την ΑΕΚ.

Η πώληση του Μπάρκα στη Σέλτικ και η ρήτρα του Μέντες για τον Σα!

Πολύς ντόρος έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με το σοβαρό ενδιαφέρον που υπάρχει από την Αγγλία για τον Ζοσέ Σα. Η Γουέστ Χαμ και η Λιντς ψάχνουν για τερματοφύλακα και η περίπτωση του Πορτογάλου γκολκίπερ του Ολυμπιακού τούς ιντριγκάρει... Ειδικά η Γουέστ Χαμ παρακολουθεί τον Σα εδώ και πολύ καιρό.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση σε ορισμένους είναι ότι τα 13 εκ. ευρώ που είναι στη ρήτρα του συμβολαίου του, κρίνονται υπερβολικά. Ο Ζόρζε Μέντες όμως κάτι παραπάνω γνωρίζει απ’ όλους. Ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης που κάνει «χρυσά» deals, έχει τους λόγους του που λέει ότι μπορεί να βρεθεί αγγλική ομάδα, η οποία είναι ικανή να προσφέρει «10+» εκ. ευρώ ή ακόμα και να καλύψει τη ρήτρα του ποδοσφαιριστή.

Το πιο τρανό παράδειγμα ότι ο Σα μπορεί να φέρει πρόταση άνω των 10 εκ. ευρώ είναι η πώληση του... Μπάρκα. Όταν ο πρώην πλέον γκολκίπερ της ΑΕΚ κόστισε (μαζί με τα μπόνους) γύρω στα 6 εκ. ευρώ, τότε ίσως και τα 10 εκ. ευρώ να είναι λίγα, δίχως ίχνος υπερβολής.

Ας βάλουμε στη ζυγαριά το τι έχει καταφέρει ο Σα τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τον Μπάρκα. Ο μεν Σα έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με την Πόρτο και τον Ολυμπιακό, έχει κληθεί στην Εθνική Πορτογαλίας που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει αγωνιστεί στο Champions League με την Πόρτο και τον Ολυμπιακό, ενώ μπροστά του έχει και την προοπτική του Final-8 του Europa League.

Ο δε Μπάρκας έχει να καυχιέται για μία παρουσία στους ομίλους του Champions League και μία κατάκτηση πρωταθλήματος.

Αλλά δεν αρκεί μόνο η σύγκριση των επιτευγμάτων κάθε τερματοφύλακα. Είναι και το τι συζητιέται στην πιάτσα στο εξωτερικό... Το «γκελ» που κάνει ο Σα στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι πολύ μεγαλύτερο από του Μπάρκα. Όταν ολόκληρος Ντιέγκο Σιμεόνε ασχολείται μαζί του, προφανώς δείχνει και την τεράστια διαφορά ανάμεσα στους δύο τερματοφύλακες.

Κάνουμε όλη αυτή τη συζήτηση για έναν και μοναδικό λόγο... Για να αποδείξουμε ότι κακώς εθεωρείτο ότι είναι υπερβολικά τα 13 εκ. ευρώ που είναι στη ρήτρα του Σα, όταν ο Μπάρκας έχει πωληθεί στην Σέλτικ με 6.

Και καταλήγοντας, τώρα αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο ο Μέντες βγάζει μία σιγουριά ότι θα φέρει μία πρόταση κοντά στη ρήτρα ή ακόμα και το ύψος της ρήτρας στον Ολυμπιακό όταν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν...