Μπαλτάκος: Γιατί δεν μπορεί να επιβληθεί πλέον αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ!

Ο Τάκης Μπαλτάκος υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί πλέον να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Μπαλτάκος: Γιατί δεν μπορεί να επιβληθεί πλέον αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ!

Ο Τάκης Μπαλτάκος φιλοξενήθηκε στον Metropolis 95.5 κι εκεί είπε ότι με την τροπολογία Γεραπετρίτη δεν μπορεί, πλέον, να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το λέω ως δικηγόρος. Είναι αυτό που ισχύει. Η περίφημη τροπολογία Γεραπετρίτη λέει ότι η ποινή των πέντε έως δέκα βαθμών για τις υποθέσεις πολυιδιοκτησίας επιβάλλεται στο τρέχων πρωτάθλημα. Αν η παραβίαση διαπιστωθεί την επόμενη χρονιά τότε επιβάλλεται η ποινή στο επόμενο πρωτάθλημα. Η δήθεν παράβαση του ΠΑΟΚ διαπιστώθηκε τον Ιανουάριο, δηλαδή, όταν παιζόταν μπάλα. Με βάση τον νόμο έπρεπε να επιβληθεί μέχρι τις 19/7 που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο νόμος δεν έχει παραθυράκια. Αν υπήρχε ο κορονοϊός, αν η υπόθεση πήγε στο CAS δεν αφορά τον νόμο. Είναι τελείως καθαρό. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ερμηνείας. Οι ερμηνείες ισχύουν μόνο όταν ο νόμος είναι ασαφής. Όταν εκδικαστεί η υπόθεση θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να δεχθούν ότι η ποινή έπρεπε να επιβληθεί στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε».

Τόνισε ότι: «Μπορεί η Επιτροπή Εφέσεων να πει δεν δικάζω. Για μένα το λογικό είναι οι Εφέτες, όταν κληθούν να δικάσουν την υπόθεση να πούνε «εμείς τι να κάνουμε, μιλάμε για μία παράβαση που έγινε πέρσι». Επαναλαμβάνω, ότι τα λέω σαν δικηγόρος. Κατανοώ ότι ο κόσμος θέλει να γίνει η δίκη για το ηθικό σκέλος και να αθωωθεί ο ΠΑΟΚ. Εμένα μου ανατέθηκε να κερδίσω την υπόθεση, μπορεί η διοίκηση να πει εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό και θέλω να δικαστεί για να κλείσει το ηθικό ζήτημα. Αυτό είναι θέμα της διοίκησης.

Το CAS είπε ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούται να δικαστεί με τον ελληνικό νόμο. Ο νόμος στην Ελλάδα λέει αυτό, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ποινή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Τέλος, ρωτήθηκε αν αυτή η διάταξη μπορεί να εφαρμοστεί και για την υπόθεση των «στημένων»: «Η διάταξη αυτή αφορά μόνο την πολυιδιοκτησία. Έχει ενταχθεί στον αθλητικό νόμο στο άρθρο για την πολυιδιοκτησία. Αυτά που λέει η κ. Σπανού είναι 4-5 χρόνια πίσω».