Super League: Όχι στην αναδιάρθρωση - Ναι σε μπαράζ Ξάνθης με Απόλλωνα

Το Δ.Σ. της Super League είπε «όχι» σε αναδιάρθρωση κι αποφάσισε να μείνουν 14 οι ομάδες στη Super League 1.

Super League: Όχι στην αναδιάρθρωση - Ναι σε μπαράζ Ξάνθης με Απόλλωνα

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League ξεκίνησε στις 10 το πρωί, στα γραφεία του Συνεταιρισμού με βασικά θέματα την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την επικύρωση των βαθμολογιών.

Super League: Από τη νέα σεζόν οι όποιες ποινές για ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Η πρώτη απόφαση που έλαβε αφορούσε την επικύρωση της βαθμολογίας των playoff της Super League. Ομόφωνα εγκρίθηκε η κατάταξη για τις θέσεις 1-6.

Παράλληλα, αποφάσισε οι όποιες πειθαρχικές αποφάσεις να ισχύσουν για τη νέα σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ποινή της Επιτροπής Εφέσεων για την πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης θα ισχύσει τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αντίθετα, το Δ.Σ δεν πήρε απόφαση για την επικύρωση της βαθμολογίας των playouts καθώς εκκρεμεί η συζήτηση για την αναδιάρθρωση.

Στη συνέχεια το συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα της αναδιάρθρωσης. Και η απόφαση που πήρε είναι να μείνουν 14 οι ομάδες στη Super League 1.

H πρόταση ψηφίστηκε από 13 ομάδες. Μόνο ο Πανιώνιος ψήφισε «όχι» ως άμεσα θιγόμενος, καθώς σύμφωνα με την απόφαση, υποβιβάζεται και η δεύτερη ομάδα θα κριθεί σε μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης.

Η πρόταση της Λίγκας θα διαβιβαστεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδριάζει εντός της ημέρας και αυτή θα λάβει την απόφαση για την αναδιάρθρωση.

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για «ιστορική ημέρα» ενώ ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι «αν η ΕΠΟ δεν σεβαστεί την απόφαση μας δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες θα καταθέσουμε τα δελτία μας».