Οι δύο διορθωτικές κινήσεις του Μαρτίνς ενόψει Γουλβς

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα δουλέψει αρκετά το προσεχές διάστημα σε δύο στοιχεία, στα οποία θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός χρήζει βελτίωσης για βάλει δύσκολα στην Γουλβς.  

Οι δύο διορθωτικές κινήσεις του Μαρτίνς ενόψει Γουλβς

Τέλος το τετραήμερο ρεπό για τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες από την Δευτέρα (27/6) να πιάνουν δουλειά στον Ρέντη με... θέα τον επαναληπτικό με την Γουλβς. Εκτός απροόπτου ο τελικός του Κυπέλλου δεν θα γίνει την Παρασκευή (31/7) και αναγκαστικά ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει την «πρόβα» του στο φιλικό της Τετάρτης (29/7) με την Ομόνοια (δεν έχει αποφασιστεί το γήπεδο).

Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας τον Ολυμπιακό των play off, έχει κατασταλάξει σε δύο στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης, ώστε να κάνει δυσκολότερη τη ζωή της Γουλβς σε δέκα βράδια στο «Molineux».

Η φιλοσοφία των «λύκων» είναι να παίζει με τριάδα στην άμυνα, κάτι το οποίο είχε δυσκολέψει αρκετά τους «ερυθρόλευκους» στο μίνι πρωτάθλημα που έγινε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Το ξεκίνησε ο Μάσιμο Καρέρα στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τη «συνταγή» ακολούθησαν ο Σίμος του ΟΦΗ, ο Φερέιρα του ΠΑΟΚ και ο Δώνης του Παναθηναϊκού.

Ο Νούνο Εσπίριτο έχει δουλέψει δύο χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο σύστημα και για αυτό το λόγο η Γουλβς δείχνει σε γενικές γραμμές μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα και κυρίως μία ομάδα που δέχεται πολύ δύσκολα φάσεις.

Ο Μαρτίνς λοιπόν θα προσαρμόσει τις προπονήσεις του πάνω σε αυτό το κομμάτι, θα δουλέψει πολύ στην αντίδραση των παικτών του απέναντι σε άμυνες με τριάδα.

Το δεύτερο στοιχείο που θέλει να δουλέψει πολύ είναι φυσικά οι στατικές φάσεις, καθώς παρατηρήθηκε και στα play off το «φαινόμενο» ο Ολυμπιακός να κινδυνεύει όταν βρίσκεται σε συνθήκες άμυνας. Σχεδόν σε όλα του τα παιχνίδια αντιμετώπισε προβλήματα, ασχέτως αν δεν τιμωρήθηκε.

Η Γουλβς είναι μία ομάδα που έχει ως «όπλο» τις στατικές φάσεις και σίγουρα είναι ένα «θέμα» που απασχολεί τον Μαρτίνς. Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι στην Αγγλία δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Σεμέδο που με τις τοποθετήσεις του έδινε κάποιες λύσεις, αλλά και πάλι δίχως αυτό να σημαίνει ότι ο Πορτογάλος ήταν και σούπερ σε αυτόν τον τομέα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αντίπαλος από δικό του μαρκάρισμα ξέφευγε και έπιανε ανενόχλητος τις κεφαλιές.

Έχει λοιπόν μπόλικη δουλειά μπροστά του ο Μαρτίνς. Και σίγουρα ενόψει Γουλβς όλο και κάτι άλλο θα θέλει να διορθώσει. Οι «λύκοι» μπορεί να έχασαν από την Τσέλσι, αλλά δεν αστειεύονται. Θέλουν να κατακτήσουν το Europa League για να βρεθούν του χρόνου στους ομίλους του Champions League.