Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου για τον Μαρινάκη να πιάσει τον Κόκκαλη στους τίτλους

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, παίρνοντας το φετινό Κύπελλο, θα είναι μόνο ένα νταμπλ πίσω από τον Σωκράτη Κόκκαλη!

Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου για τον Μαρινάκη να πιάσει τον Κόκκαλη στους τίτλους

Ο Μαρινάκης το παλεύει όσο δεν πάει το θέμα με τον τελικό του Κυπέλλου και για να είμαστε ειλικρινείς υπάρχουν και Ολυμπιακοί που απορούν. Λένε πως έχουμε καλύτερη ομάδα, σε όποιο γήπεδο και αν παίξουμε μπορούμε να το πάρουμε το Κύπελλο.

Όμως ο Μαρινάκης στρατηγικά έχει άλλη προοπτική.

Πρώτον, να δυσκολέψει όσο μπορεί και να χτυπά συνεχώς αυτήν την ΕΠΟ εκθέτοντάς την. Έχει λογική το ερώτημα γιατί εμμένει η ΕΠΟ τόσο καιρό στη Ριζούπολη, ενώ υπάρχουν τόσα άλλα γήπεδα στη χώρα καλύτερα απ’ αυτό...

Δεύτερον, έχει δίκιο ο Ολυμπιακός και τον επιβεβαίωσε η αστυνομία, ότι η Ριζούπολη είναι πολύ κοντά στην έδρα της ΑΕΚ, στον πυρήνα της. Είναι σαν να παίζει εκτός έδρας ο Ολυμπιακός. Βρέθηκαν ήδη κρυμμένες μολότοφ στο άλσος κοντά στο γήπεδο της «Ένωσης». Δεν ήταν ασφαλώς για την... επόμενη γιορτή της 17 Νοέμβρη. Ήταν για το ματς που είχε οριστεί να γίνει σε λίγα 24ωρα.

Τρίτον, ο Μαρινάκης έχει πικρή πείρα από μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις σε τελικό, αφού έχασε τον προηγούμενο που είχε παίξει με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Του την είχε δώσει τόσο πολύ που έχασε εκείνον τον τελικό, ώστε στο τέλος επηρεάστηκαν οι σχέσεις του με τον προπονητή Σίλβα και με τον Γεωργάτο. Ενώ έπνεε μένεα για τον Κοντονή και τις παρεμβάσεις του σε όλα τα θέματα που αφορούσαν τον τελικό.

Τέταρτον, ο Ολυμπιακός στοχοποιεί τον Παναγιώτη Δημητρίου, τον επί 19 χρόνια «αμετακίνητο» πρόεδρο στην ΕΠΣ Αθηνών (εκλέγεται) και πρόσωπο-κλειδί στον ορισμό του τελικού στην ΕΠΟ. Και μάλιστα φέρεται ως υποψήφιος για πρόεδρος στην Ομοσπονδία -δεν το έχει αρνηθεί ο ίδιος και σε δηλώσεις του. Ο Ολυμπιακός τον θεωρεί κολλητό του Θωμά Μητρόπουλου και στο άρμα Μελισσανίδη.

Πέμπτον και σημαντικό. Ο Μαρινάκης θέλει αυτό το Κύπελλο πάρα πολύ, όχι μόνο γιατί είναι αντίπαλός του ο Μελισσανίδης, με τον οποίο έχει προσωπική βεντέτα. Είναι και κάτι άλλο που δεν έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος. Ο Μαρινάκης, παίρνοντας αυτό το Κύπελλο, θα είναι μόνο ένα νταμπλ πίσω από τον Κόκκαλη! Στα Κύπελλα και στα νταμπλ θα μπορεί να τον πιάσει του χρόνου. Και θα θέλει μετά 3 πρωταθλήματα ακόμα για να τον ισοφαρίσει σε όλα. Κάτι το οποίο φαινόταν αδιανόητο.

Όταν αποχώρησε ο Κόκκαλης από τον Ολυμπιακό ουδείς πίστευε ότι μπορεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βρεθεί άλλος να πάρει όσους τίτλους πήρε εκείνος. Όμως ο Μαρινάκης έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης, έχει πάρει 8 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα και μπορεί να πάρει και 4ο Κύπελλο τώρα -κάτι που θέλει πολύ. Ο Κόκκαλης είχε πάρει 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα.

Αν πάρει και το φετινό Κύπελλο ο Μαρινάκης θα έχει 4 νταμπλ: 2012, 2013, 2015, 2020.

Ο Κόκκαλης έχει 5 νταμπλ:1999, 2005, 2006, 2008, 2009.

Είναι παράξενο, αλλά σε όλη αυτή τη δυναστεία που έχει φτιάξει ο Ολυμπιακός, από το 1997 έως σήμερα, ποτέ δεν παίρνει Κύπελλο μόνο! Όταν παίρνει Κύπελλο, παίρνει και το πρωτάθλημα. Όταν δεν παίρνει Κύπελλο, δεν παίρνει και το πρωτάθλημα. Έτσι είχε γίνει με τον Κόκκαλη: όσα Κύπελλα πήρε, ήταν νταμπλ. Έτσι έχει γίνει και με τον Μαρινάκη: όσα Κύπελλα έχει πάρει, είναι νταμπλ. Όπως ο Κόκκαλης όταν δεν έπαιρνε πρωτάθλημα δεν έπαιρνε και Κύπελλο, το ίδιο γίνεται και με τον Μαρινάκη.

Το θέμα είναι ότι ο Μαρινάκης φέτος έδειξε σε φίλους και αντιπάλους ότι είναι θέμα χρόνου να τον πιάσει τον Κόκκαλη στους τίτλους. Διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν. Το ότι πήρε το πρωτάθλημα -και μάλιστα εύκολα- ενώ είχε εχθρικές η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, και ενώ είχε τους αντιπάλους του (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) ενωμένους σε συμμαχία, δείχνει πως ο Ολυμπιακός δεν φοβάται τίποτα. Έχει την καλύτερη τεχνογνωσία σε μεταγραφές, το καλύτερο σκάουτινγκ, το καλύτερο δίκτυο με μάνατζερ για πανάκριβες πωλήσεις παικτών, το πιο δυνατό ταμείο με μεγάλα έσοδα από Τσάμπιονς Λιγκ και μεταγραφές, τον καλύτερο προπονητή, την καλύτερη ομοιογένεια, την πιο δυνατή ομάδα.

Είναι το μεγάλο φαβορί και για του χρόνου. Και ενδέχεται να κάνει και κάνα θαύμα φέτος στην Ευρώπη φτάνοντας έως το τέλος της διοργάνωσης...

Ο Ολυμπιακός φέτος έσπασε ένα ρεκόρ στην ιστορία του. Από τότε που πήρε το πρώτο πρωτάθλημα, το 1931, πάντοτε όταν έμενε δύο σερί χρόνια χωρίς πρωτάθλημα έμενε και τον επόμενο τρίτο χρόνο χωρίς τον τίτλο. Τον έπαιρνε από κάτω η μπάλα. Φέτος αυτό έσπασε.

Ο Ολυμπιακός θέλει διακαώς το νταμπλ φέτος, θα απομένει μόνο ένα νταμπλ μετά στον Μαρινάκη για να πιάσει το ρεκόρ του Κόκκαλη τόσο στα νταμπλ όσο και στα Κύπελλα. Και μπορεί να το κάνει αυτό εύκολα του χρόνου. Είναι πολύ μπροστά αυτή τη στιγμή από τους αντιπάλους του, ξεκινά από θέση ισχύος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει νέα ομάδα και δεν μπορεί να ξοδέψει πολλά χρήματα λόγω Φαϊνάνσιαλ Φερ Πλέι. Με τον προπονητή τους, δε, έχουν έρθει σε μεγάλο δίλημμα, αφού ο κόσμος και οι παίκτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους, αλλά αν τον διώξουν θα αρχίσουν πάλι από την αρχή χωρίς ομοιογένεια.

Η ΑΕΚ έχει έλλειψη κεφαλαίων για να πάρει μεγάλους παίκτες και να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Ο δε Παναθηναϊκός είναι σκιά του ένδοξου παρελθόντος του, ένα φάντασμα. Ποιον να φοβηθεί ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν που έρχεται; Είναι μεγάλη ευκαιρία να τα σαρώσει όλα.