Γιατί ο Καρεμπέ έχρισε MVP τον Ελ Αραμπί!

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ σε δηλώσεις του στο περιθώριο της φιέστας είχε τον λόγο του που είπε μία κουβέντα παραπάνω για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Γιατί ο Καρεμπέ έχρισε MVP τον Ελ Αραμπί!

«MVP της φετινής σεζόν ήταν το πνεύμα της ομάδας», είπε ο Καρεμπέ σε σχετική ερώτηση που του έγινε στο περιθώριο της φιέστας, συμπληρώνοντας δε ότι αν έπρεπε να ψηφίσει έναν παίκτη, τότε θα έριχνε την... ψήφο του στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Για τον σύμβουλο στρατηγικής του Ολυμπιακού πάντως, αυτό που έχει κυρίαρχη σημασία είναι ότι όλη η ομάδα ήταν... MVP. Απλώς, εστίασε λίγο παραπάνω στον Μαροκινό φορ, γιατί πολλά είχαν ακουστεί πέρσι στις αρχές Ιουλίου, όταν ο Ελ Αραμπί έπιανε λιμάνι.

Από τον Μάρκους Μπεργκ και τον Καρίγιο, ο Ολυμπιακός κατέληξε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια μεσουρανούσε στο Κατάρ, αλλά εκφράζονταν σοβαρές αμφιβολίες για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Όταν ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ανάψει το «πράσινο φως», με τον Καρεμπέ μάλιστα να είναι από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της συγκεκριμένης επιλογής, δεν ήταν και λίγοι που πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα έψαχνε για φορ τον... Γενάρη! Δεν πίστευαν με λίγα λόγια στον Ελ Αραμπί, όχι λόγω της αξίας του, αλλά εξαιτίας της παρουσίας του στο Κατάρ.

Τελικά, ο Μαροκινός όχι μόνο δικαίωσε τις προσδοκίες και την επιμονή των Μαρτίνς – Καρεμπέ για τη μεταγραφή, αλλά έκανε και το «κάτι παραπάνω». Κατάφερε να «αγγίξει» το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του τεράστιου Λάγιος Ντέταρι, ο οποίος είχε σημειώσει 30 γκολ τη σεζόν 1988-89 και είχε γίνει ο κορυφαίος ξένος σκόρερ σε μία χρονιά.

Ο Ελ Αραμπί έχει αυτή τη στιγμή 27 τέρματα και θα μπορούσε αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός σε φάσεις – λουκούμι για τον ίδιο στα ματς με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και χθες στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ, όχι μόνο να φτάσει τον Μαγυάρο παλαίμαχο αρτίστα, αλλά να τον ξεπεράσει κιόλας.

Έχει ακόμα όμως μπροστά του μίνιμουμ δύο παιχνίδια. Τον τελικό του Κυπέλλου και την Γουλβς. Έχει ακόμα τον χρόνο για να γράψει ιστορία ο Μαροκινός φορ...