Ο Ολυμπιακός, ο Ράφαελ και οι Άγγλοι

Τον Ιανουάριο ο Ράφαελ έφτασε μία ανάσα από το να αφήσει την Λιόν και να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League. Θα το παλέψει ο Ολυμπιακός όσο μπορεί.

Ο Ολυμπιακός, ο Ράφαελ και οι Άγγλοι

Στον Ολυμπιακό προετοιμάζουν το έδαφος για παν ενδεχόμενο. Θέλουν να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που κάποια από τις βασικές μονάδες πωληθεί ή αποχωρήσει. Το θέμα με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί βρίσκεται δικαίως στην επικαιρότητα, καθώς ο Νορβηγός δεν έχει ανανεώσει με τον Ολυμπιακό και οι πιθανότητες είναι προς το «φεύγει». Συντριπτικά προς το «φεύγει» για την ακρίβεια, με την Γαλατασαράι να του έχει κάνει μία εξαιρετική πρόταση.

Στο λιμάνι λοιπόν έχουν βάλει κάτω τα δεδομένα και έχουν καταλήξει σε κάποιους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό που πιθανότατα θα αφήσει ο Ελαμπντελαουί.

Εμείς θα σταθούμε στον Ράφαελ της Λιόν με προϋπηρεσία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μοιάζει να είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή, ωστόσο, εμφανίζεται να είναι και πιο... αλμυρός από τον Ομάρ! Αυτό βέβαια μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα, καθώς ο Βραζιλιάνος μπακ που έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο, θέλει να αποχωρήσει από την Λιόν. Και μάλιστα, θα προτιμούσε να είχε αποχωρήσει από τον Ιανουάριο, όταν είχαν εμφανιστεί οι Κρίσταλ Πάλας, Σαουθάμπτον και Μπράιτον.

Ωστόσο, κάποιοι τραυματισμοί που είχαν προκύψει στους «λιονέ», τον κράτησαν στην Γαλλία. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι από την Αγγλία για τον Ράφαελ και ο Ολυμπιακός παρότι γνωρίζει ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση και ενδεχομένως να είναι και αουτσάιντερ στη διεκδίκηση του παίκτη, θα το παλέψει και... ό,τι βγει.

Άλλωστε έχει και εναλλακτικές επιλογές, όπως για παράδειγμα τον Τζεράλντες της Σπόρτινγκ, ο οποίος παραχωρείται από τα «λιοντάρια» της Λισσαβώνας.