Λάρισα-Ξάνθη 0-0: Όλοι ευ«Χ»αριστημένοι!

Η Ξάνθη έμεινε σε θέση Superleaugue, ενώ η ΑΕΛ έκανε το ηθικό καθήκον της στο δίκαιο 0-0 στην Λάρισα

Λάρισα-Ξάνθη 0-0: Όλοι ευ«Χ»αριστημένοι!

Η Λάρισα ήθελε να κάνει το ηθικό καθήκον της και να παίξει στα ίσα ένα αδιάφορο ματς, ενώ η Ξάνθη που είχε το κίνητρο πιο πολύ φάνηκε να ενδιαφέρεται να μη χάσει. Και τελικά το 0-0 στο συγκεκριμένο ματς σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πανιωνίου στο Περιστέρι, φέρνει την ακριτική ομάδα σε θέση παραμονής στη Superleague, αλλά και αναμονής γενικότερα για τις αποφάσεις που θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ενόψει του προσεχούς σχετικά με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ΑΕΛ είχε μια ατυχία της τελευταία στιγμής καθώς στην προθέρμανση ένιωσε ενοχλήσεις ο Παπάζογλου και αντικαταστάθηκε στην ενδεκάδα από τον Βινίσιους. Ενώ εντύπωση έκανε το γεγονός ότι κατά την είσοδο τον παικτών της Ξάνθης στο γήπεδο ακούστηκε από τα μεγάφωνα ο ύμνος του ΠΑΟΚ, αλλά και το...«Σουζάνα»! Με τους παίκτες της Λάρισας να έχουν εμφάνιση με σύνθημα για την Αγιά Σοφιά, όπως είχε προαναγγελθεί.

Το ματς ήταν φτωχό σε φάσεις στο πρώτο μέρος, με την Ξάνθη να προσπαθεί να απειλεί με κάποιες στατικές φάσεις ή με σουτ που εξουδετέρωσε ο Κρίστινσον, ενώ η ΑΕΛ είχε επιθετικότητα με πρωταγωνιστή τον Τόρζε που έφθινε όσο περνούσε η ώρα. Απολύτως δίκαια οι αντίπαλοι πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια, σε΄ένα κακό πρώτο ημίχρονο.


Στην επανάληψη η Λάρισα είχε καλύτερη ενέργεια στο γήπεδο και δημιούργησε κάποιες φάσεις, ενώ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 61΄, όταν ο Σεσέροβιτς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει μέσα από την περιοχή το γύρισμα του Μιλοσάβλιεβιτς και σούταρε πάνω από την εστία. Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις στη συνέχεια, αλλά δυναμισμό και προσπάθεια των δύο ομάδων να αποφύγουν κάποιο γκολ. Η Λάρισα μάλιστα απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Φιλίπ στο 93΄που έδιωξε δύσκολα ο Άμπαντ.

Μικρογραφία

Λάρισα-Ξάνθη

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: 19’ Σεσέροβιτς, 38’ Φιλίπ, 62΄Ηλιάδης, 86΄Τόρζε – 54΄Τζουρίτσκοβιτς, 63΄Κασάδο

Συνθέσεις

Λάρισα: Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς (83΄Μιχαήλ), Ζίζιτς, Ηλιάδης, Φιλίπ, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (76’ Λουφάκης), Τόρζε, Πινακάς, Βινίσιους

Ξάνθη: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Τερκί, Ντε Αμορίμ (89΄Σόσα), Τζουρίτσκοβιτς (84΄Κάστρο), Κοβάτσεβιτς, Γκαργκαλατζίδης (70’ Φοσέ)