Αγγελίνας: «Κάτι το οποίο χτίζεται, έρχεται κάποιος και το κλωτσάει και το διαλύει τελείως»

Ο Μάκης Αγγελίνας στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ (19/7) στάθηκε για πρώτη φορά στην απόφαση ώστε να απομακρυνθεί με τον Γιώργο Δώνη από τους "πράσινους" μετά το τέλος των πλέι oφ της Super League 1. 

Αγγελίνας: «Κάτι το οποίο χτίζεται, έρχεται κάποιος και το κλωτσάει και το διαλύει τελείως»

Την προτελευταία προπόνηση ως προπονητές του Παναθηναϊκού έκαναν σήμερα (17/7) ο Γιώργος Δώνης και ο Μάκης Αγγελίνας καθώς μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ της Super League 1 αμφότεροι θα αποχαιρετήσουν τον Παναθηναϊκό. Ο Μάκης Αγγελίνας που τις τελευταίες εβδομάδες είναι αυτός που μιλάει στην κάμερα της NOVA, μίλησε για την αποχώρησή των δύο που ουσιαστικά είναι απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, αφήνοντας αιχμές.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Για μας είναι δύσκολη στιγμή, ειδικά σήμερα που είναι μια από τις τελευταίες προπονήσεις ουσιαστικά που γίνεται. Είμαστε πολύ φορτισμένοι, γιατί δώσαμε πολλά πράγματα αυτά τα δύο χρόνια και ειδικά ο τρόπος που φεύγουμε από την ομάδα μας έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Είμαστε περήφανοι που δουλέψαμε γι' αυτή την ομάδα και δώσαμε όλα αυτά που δώσαμε, γιατί θεωρώ ότι δώσαμε πολλά πράγματα και θα περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική να κάνουμε αυτά που κάναμε όλα αυτά τα δύο χρόνια".

Όλο αυτό το διάστημα συζητάτε μεταξύ σας το γιατί;

"Δεν βρίσκουμε άκρη αν θέλετε να σας πω για ποιο λόγο. Έτσι ξαφνικά κάτι το οποίο χτίζεται, έρχεται κάποιος και το κλωτσάει και το διαλύει τελείως. Ο λόγος; Μόνο ο ίδιος τον ξέρει δεν μπορώ να σας πω κάτι".

Αφήνεται παρακαταθήκη αρκετά πράγματα. Νέα παιδιά που σταδιακά θα μπουν στην ομάδα, μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που έχει δέσει, παίκτες που είναι κοντά στην Εθνική ομάδα. Τι αισθάνεστε ότι αφήνεται για τα επόμενα χρόνια του Παναθηναϊκού;

"Καταρχήν αισθανόμαστε περήφανοι που όλα αυτά που είπατε τα αφήνουμε στην ομάδα που ευχαριστηθήκαμε τη δουλειά μας αυτά τα δύο χρόνια όσο πουθενά. Τα νέα παιδιά ότι θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και θα έχουν σε εισαγωγικά ίδιες πιθανότητες να διεκδικούν πράγματα για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε ευχαριστημένοι και περήφανοι που καταφέραμε όλο αυτό που καταφέραμε στον Παναθηναϊκό αυτά τα δύο χρόνια. Και αν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση πετύχαμε ένα θαύμα για την ομάδα έτσι όπως την πήραμε, αυτή είναι καθαρά προσωπική μου εκτίμηση. Γιατί η δουλειά που έγινε ήταν και δύσκολη, και πολλές ώρες και μέσα στο γήπεδο και έξω από το γήπεδο. Οπότε δεν μπορούμε παρά να μην αισθανόμαστε και μόνο περηφάνια για ότι έχουμε πετύχει στην ομάδα".

Επειδή δεν είστε ρομπότ αλλά και άνθρωποι, υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, πόσο δύσκολο ήταν να κρατήσετε υψηλά αυτό το επίπεδο του επαγγελματισμού στο προπονητικό τιμ γιατί πραγματικά δεν υπήρξε καμία διαφορά;

"Για εμάς δεν ήταν πολύ δύσκολο γιατί είμαστε επαγγελματίες προπονητές. Διανύουμε τον 19ο χρόνο, έχουμε περάσει από πολλές ομάδες, έχουμε διαχειριστεί πολλές καταστάσεις και σε ομάδες δύσκολες. Οπότε για εμάς ήταν εύκολο να κρατήσουμε τον επαγγελματισμό που δείχνουμε όλο αυτό τον καιρό. Δεν ήταν έκπληξη, ούτε δύσκολο να το κάνουμε".

Αισθάνεστε πως κλείνει ένα κεφάλαιο ή αφήνετε μια πόρτα ανοιχτή;

"Κανείς δεν ξέρει, κανείς, θα δούμε στο μέλλον".

Υπάρχει και ένα παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, θα δούμε σαρωτικές αλλαγές;

"Σαρωτική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει. Ούτως η άλλως 16 ποδοσφαιριστές έχουμε μείνει. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού. Και στο τελευταίο παιχνίδι να εμφανιστούμε όπως πρέπει".