Αποκάλυψη Γκιγιέρμε: Ο άνθρωπος-κλειδί για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Ο Γκιγιέρμε αποκάλυψε ποιος ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να μη γυρίσει στη Βραζιλία μετά την Λα Κορούνια. Κι έτσι κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Αποκάλυψη Γκιγιέρμε: Ο άνθρωπος-κλειδί για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Ο Γκιγιέρμε Τόρες, μίλησε στο ESPN.com.br με αφορμή την στέψη του ως πρωταθλητή Ελλάδας με τον Ολυμπιακό κι αποκάλυψε ενδιαφέροντα πράγματα.

Στα μέσα του 2018, έπρεπε να πάρει μια σημαντική απόφαση για την καριέρα του. Δεν σκόπευε να μείνει στη Λα Κορούνια, η οποία είχε υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, και είχε κρούσεις από τη Σάο Πάολο και άλλες ομάδες της Βραζιλίας.

Και τότε αποφάσισε να μιλήσει για το δίλημμα που είχε με τον προπονητή του, Κλάρενς Σέιντορφ.

«Του είπα ότι ήθελα να επιστρέψω στη Βραζιλία, επειδή ήμουν κουρασμένος να παλεύω ενάντια στον υποβιβασμό. Ήθελα να είμαι και πάλι ευτυχισμένος. Ο Ζέεντορφ μου είπε: "Στην Ευρώπη είναι το καλύτερο για σένα. Τα καλά πράγματα θα έρθουν"»

Λίγο αργότερα, ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό.

«Δεν υπάρχει σύγκριση της LaLiga με το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά έψαχνα για κάτι καλύτερο. Ήθελα να γίνω πάλι πρωταθλητής και είχα το όνειρο να παίξω στο Champions League και το Europa League», εξήγησε.

Αναφερόμενος στη φετινή επιτυχημένη χρονιά είπε: «Μας πήρε λίγο χρόνο για να πάρουμε μπρος, αλλά αυτή η σεζόν ήταν υπέροχη. Η ομάδα κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια και να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου ».

Μιλώντας για τους οπαδούς του Ολυμπιακού τόνισε:

«Μοιάζουν με τους οπαδούς της Κορίνθιανς. Αγαπούν τους Βραζιλιάνους. Στο Ούντινε και στη Λα Κορούνια ήταν αλλιώς, τα γήπεδα ήταν πιο ήσυχα », είπε.

Τέλος για το θέμα του συμβολαίου του τόνισε:

«Tώρα θέλω να κατακτήσω το Κύπελλο και να φτάσω μακριά στο Europa League. Έχω ακόμα ένα ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό μου για να δω αν πρόκειται να ανανεώσω. Μια μέρα θέλω να επιστρέψω στη Βραζιλία, δεν ξέρω ακόμη την ώρα, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι πολύ καλό για να το κάνω».