Ολυμπιακός: Φιέστα με τον... κόσμο του, τον Μίκη, τον Μάνο, τη Μελίνα για το 45ο!

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα της φιέστας της Κυριακής (19/7). Χάρη στην τεχνολογία οι «ερυθρόλευκοι» θα γιορτάζουν με τον κόσμο δίπλα τους έναν ακόμα τίτλο.

Ολυμπιακός: Φιέστα με τον... κόσμο του, τον Μίκη, τον Μάνο, τη Μελίνα για το 45ο!

Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για τη φιέστα του 45ου πρωταθλήματος. Φυσικά, λόγω της πανδημίας η φετινή γιορτή είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες, χωρίς ωστόσο να είναι λιγότερη λαμπερή.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησαν ο σκηνοθέτης και παραγωγός, Αστέρης Κούτουλας, ο οποίος έχει αναλάβει την εποπτεία του πρότζεκτ, ο Κριστιάν Καραμπέ, ενώ το παρών έδωσε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Νίκος Γαβαλάς.

Η εκδήλωση θα συμπεριλάβει σπορ και τέχνες, ενώ θα φέρει πιο κοντά με ένα τρόπο... μαγικό τους οπαδούς που θα βρίσκονται έξω από το γήπεδο, ώστε να γιορτάσουν μαζί με τους παίκτες τον τίτλο.

Σύμφωνα με τον κύριο Κούτουλα το σκεπτικό αυτής της εκδήλωσης βασίζεται σε ένα παραλληλισμό, αυτού του τείχους της πανδημίας με αυτόν του επίσης θανατηφόρου τείχους του Βερολίνου.

Την Κυριακή 19/7 στον Πειραιά και στο Πασαλιμάνι θα κυριαρχήσουν οι μουσικές δύο εκ των εμβληματικότερων Ελλήνων συνθετών, των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, ενώ η εκδήλωση θα αποτελέσει και φόρο τιμής για 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη.

Ο Αστέρης Κούτουλας είπε: «Η ιδέα είναι να φέρουμε τους φιλάθλους που θα είναι έξω από το γήπεδο να τους φέρουμε μέσα στο στάδιο, χωρίς να είναι αληθινά μέσα. Αυτό θα είναι το συναισθηματικό αποκορύφωμα της γιορτής που ετοιμάζουμε. Θα έχουμε ένα πολυθέαμα, που απαρτίζεται από projections (προβολείς) που θα γίνουν στο Λονδίνο. Θα έχουμε φως, θα έχουμε μια παιδική χορωδία, κάναμε τη μουσική με τον Αντώνη Δημητριάδη. Η μουσική είναι η «μητέρα» αυτών των θεαμάτων.

Ο Μάριος Ιωάννου Ηλίας συνέθεσε μια καταπληκτική μουσική γι’ αυτήν την φιέστα. Αυτό το πολυθέαμα θα αποκορυφωθεί με φέρνοντας τη στιγμή της στέψης τον κόσμο μέσα στις εξέδρες. Αυτό θα κάνουμε μέσα στο Καραϊσκάκης. Πρέπει να φέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Από τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό στον κόσμο. Θα κάνουμε ένα πολυθέαμα από το Λιμάνι, θα συνδέει και αυτό μουσική και εικόνες που φέραμε από την Γερμανία. Το Πασαλιμάνι θα κοκκινίσει και θα “γαλαζίσει”. Θα βασιστούμε σε μουσική του Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, από το Ποτέ την Κυριακή και τον Ζορμπά. Γκρεμίζουμε τα τείχη της πανδημίας φέρνοντας τον κόσμο μαζί με τους παίκτες».

Από την πλευρά, του ο Κριστιάν Καρεμπέ τόνισε: «Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι γιατί θα μιλήσουμε για την φιέστα μας. Η φιέστα μας έχει τίτλο «τα φώτα της ελπίδας». Θα γιορτάσουμε την κατάκτηση του 45ου τίτλου στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας, αλλά εξαιτίας της πανδημίας έπρεπε να βρούμε άλλη λύση. Θα ήθελα να μιλήσω για τις νίκες, τα σερί, τα ρεκόρ και της επιτυχίες μας και φυσικά για το ότι έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε άλλον έναν τίτλο στην ιστορία μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσουμε ένα καταπληκτικό θέαμα, μετά από τα όσα είπε ο κ. Κούτουλας. Είναι μια καταπληκτική ιδέα να παντρέψουμε το ποδόσφαιρο με την τέχνη. Ο τίτλος της φιέστας μας τα λέει όλα».

Ερωτώμενος δε για το πέμπτη αστέρι, ο Καρεμπέ τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία τα λέει όλα, έχουμε 45, πέντε ακόμη δεν είναι τίποτα».

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, ο Καρεμπέ έδωσε μια φανέλα της ομάδας στον Αστέρη Κούτουλα όπου πίσω είχε το όνομά του και τον αριθμό 45.

Δείτε την παρουσίαση του προγράμματος της φιέστας:

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας