Ολυμπιακός: Η επιρροή του Βαλμπουενά και οι Φορτούνης, Λοβέρα

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, αλλά τον έχει επηρεάσει ο τραυματισμός. Ο ρόλος των Φορτούνη, Λοβέρα στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός: Η επιρροή του Βαλμπουενά και οι Φορτούνης, Λοβέρα

Η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα είναι γεγονός και το αήττητο που κυνηγούσε διακαώς σταμάτησε στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι των Πειραιωτών ασκεί ο Ματιέ Βαλμπουενά και η αγωνιστική κοιλιά που κάνει η ομάδα έχει συμπέσει και με την πτώση στην απόδοση του Γάλλου. Κάποια πράγματα δεν μπορεί να είναι τυχαία και το ξέρει ο Πέδρο Μαρτίνς στην προσπάθεια που θα κάνει για να έχει την ομάδα του όπως πρέπει στα ματς που απομένουν για το φινάλε της σεζόν.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Είναι ο παίκτης που έχει καθορίσει τη ροή αρκετών αγώνων και έχει χαρίσει στην ομάδα του σημαντικές νίκες. Στο ξεκίνημα των πλέι οφ ήταν πρωταγωνιστής στις νίκες επί ΠΑΟΚ και Άρη έχοντας από μία ασίστ σε αυτά τα ματς. Λίγες ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη τραυματίστηκε και δεν έπαιξε σε εκείνο το ματς, αλλά και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός σε αυτά τα δύο παιχνίδια έκανε δύο νίκες με 3-0 επί του Παναθηναϊκού και με 2-1 επί της ΑΕΚ. Πρωταγωνιστές και στα δύο ματς ήταν παίκτες που θεωρούνται από τον Πέδρο Μαρτίνς οι αντικαταστάτες του Βαλμπουενά. Με τους «πράσινους» ο Μάξι Λοβέρα ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά και ξεχώρισε με την απόδοσή του οδηγώντας την ομάδα του σε μία σημαντική και άνετη νίκη. Με τους «κιτρινόμαυρους» ο Ολυμπιακός έκανε το τελευταίο του πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο 45λεπτο εκείνης της αναμέτρησης ήταν μαγικό για τους Πειραιώτες, με τον Φορτούνη να έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του και να κάνει ένα εξαιρετικό ματς. Σε εκείνα τα παιχνίδια η ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, παρά την απουσία του Βαλμπουενά.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι πως ο 36χρονος άσος δεν γύρισε από τον τραυματισμό του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Με τον ΟΦΗ έχασε πέναλτι με το σκορ στο 1-1 και τελικά ο Χασάν ήταν αυτός που έδωσε τη λύση και τη νίκη στην ομάδα του με εκείνο το γκολ στο 82’. Ο Βαλμπουενά στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό έπαιξε βασικός, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει τις μπαλιές… ξυράφι που θα έκαναν τη διαφορά, ενώ και σε αυτό το ματς χάνει πέναλτι και το παιχνίδι μένει στο 0-0.

Με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη έπαιξε μόλις 23 λεπτά. Ο Γάλλος είναι λογικό να έχει μείνει από… καύσιμα και το σίγουρο είναι πως μετά από εκείνον τον τραυματισμό έχει γυρίσει διαφορετικός. Η πτώση του έχει επηρεάσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει ότι εκεί πρέπει να βρει το αντίδοτο ενόψει Κυπέλλου και Γουλβς.

Το θέμα είναι ότι Φορτούνης και Λοβέρα, που είναι δύο ποδοσφαιριστές στους οποίους ποντάρει ο Μαρτίνς, του έχουν δώσει πράγματα σε δύο ημίχρονα. Ο Αργεντινός είχε εκείνο το καλό πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό και ο Φορτούνης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε και οι δύο, όσο κι αν έπαιξαν, δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο Πορτογάλος προπονητής θέλει διάρκεια.