To «ατού» του Κρίστινσον

Σε ένα ματς χωρίς πίεση, όπως το χτεσινό στη Λαμία, ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον έδειξε κάτι με το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό.

To «ατού» του Κρίστινσον

Παρόλο που ήδη έχει ανακοινωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να είναι στον πάγκο και να σκέφτεται τις διακοπές του, ο Εγκμουντουρ Κρίστινσον χρησιμοποιείται κανονικά στη Λάρισα, στα αδιάφορα τελευταία παιχνίδια της θεσσαλικής ομάδας για τα play out της Superleague. Και στα δύο τελευταία ματς έχει καταφέρει ο Ισλανδός γκολκίπερ να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Στην αναμέτρηση του Σαββάτου στη Λαμία, ο Κρίστινσον δεν είχε πίεση καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ λίγες φάσεις. Σε κάποια σουτ που δέχτηκε ήταν πολύ σταθερός, ενώ απέφυγε περιττές ενέργειες. Ήταν καλοί και οι στόπερ μπροστά του, όπως ο Μάρκοβιτς που επίσης ανήκει στον Ολυμπιακό και άφησε καλές εντυπώσεις. Το μοναδικό λάθος που έκανε ο Ισλανδός ήταν μια κακή έξοδο σε ένα κόρνερ, όπου παραλίγο να δεχτεί γκολ από τον Σκόνδρα.

Αυτό που κάνει πολύ καλά ο Κρίστινσον και το έδειξε και στο ματς της Λαμίας είναι ότι παίζει καλά με τα πόδια και σημαδεύει σωστά στις αποκρούσεις τους συμπαίκτες του. Δεν διώχνει δηλαδή στα…«κουτουρού». Κοιτάζει που μπορεί να δώσει σωστά την μπάλα και το κάνει. Αλλά έχει και κάτι ακόμη καλύτερο. Όταν μπλοκάρει την μπάλα κοιτάζει γρήγορα με βολέ να βρει αμαρκάριστους επιθετικούς. Κι αν ο Παπάζογλου είναι κάπως «βαρύς» στην ΑΕΛ και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει δυο τρεις τέτοιες γρήγορες ενέργειες του Ισλανδού, στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να το κάνουν. Κι από τα πόδια του Κρίστινσον, όπως και την ταχύτητα στην αντίληψή του, μπορεί η πειραϊκή ομάδα να βρει πολλές φάσεις και ενδεχομένως κάποια γκολ, τα οποία θα προέρχονται από τον τερματοφύλακά της. Όποτε παίζει ο Ισλανδός, θα είναι επικίνδυνος και… επιθετικά!