Δίχτυα ξανά ο Ελ Αραμπί!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν συνηθίζει να μένει για τρίτο σερί ματς άσφαιρος και ετοιμάζεται να επιστρέψει στα γκολ με τον ΠΑΟΚ

Δίχτυα ξανά ο Ελ Αραμπί!

Συνυφασμένη με τα γκολ είναι η σεζόν του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό, με τον Μαροκινό στράικερ που πήρε ανάσες στην προηγούμενη αναμέτρηση των play off κόντρα στον Άρη στην Θεσσαλονίκη, να ετοιμάζεται πλέον από το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να μπει «γκαζωμένος» για την τελική ευθεία της σεζόν. Για τους στόχους πρωτίστως του Ολυμπιακού, αλλά και για τα δικά του ρεκόρ. Διότι δεν είναι μυστικό ότι ο Ελ Αραμπί θέλει να ξεπεράσει φέτος τα 30 γκολ και να κάνει σε παραγωγικότητα την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, όπως άλλωστε την χαρακτήρισε πρόσφατα και ο ίδιος από πλευράς απόδοσης. Βρίσκεται ήδη στα 27 τέρματα και έχει μπροστά του αρκετό δρόμο ακόμη για να φτάσει το στόχο του, με άλλα τρία ματς πρωταθλήματος, τον τελικό του Κυπέλλου και τουλάχιστον ένα ακόμη ματς στην Ευρώπη.

Για τον Ελ Αραμπί υπάρχουν ιδιαιτερότητες ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ο Μαροκινός στα ντέρμπι που έπαιξε με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε το εξής περίεργο. Δεν σκόραρε σε αυτά του πρώτου γύρου με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά στη συνέχεια έβαλε το νικητήριο στο 1-0 με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, έδωσε τη νίκη με το δικό του γκολ στην πρεμιέρα των play off στην Τούμπα, σκόραρε στο 3-0 με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στο 2-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έχει, δηλαδή, βάλει γκολ σε όλους τους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον Παναθηναϊκό έχει πετύχει δύο τέρματα, απόψε θα έχει την ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά και εναντίον του ΠΑΟΚ, οπότε θα απομένει να κάνει το ίδιο και εναντίον της ΑΕΚ στα δύο ματς που υπάρχουν στη συνέχεια απέναντι στην «Ένωση», σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Κι είναι ένα επίτευγμα καθόλου απλό και συνηθισμένο ιστορικά, για κάποιον από όλους τους μεγάλους «γκολτζήδες» που φόρεσαν διαχρονικά την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Επιπλέον θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Ελ Αραμπί δεν έχει βάλει γκολ στα δύο προηγούμενα ματς , στα οποία αγωνίστηκε. Ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και ως βασικός στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Με τον Άρη δεν έπαιξε, άρα έχει δύο ματς χωρίς γκολ, κάτι που δεν έχει συμβεί για τον Μαροκινό από το περασμένο φθινόπωρο! Τότε που διαδοχικά δεν είχε βρει δίχτυα σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος (με ΑΕΚ στα τέλη Οκτώβρη, με Ξάνθη, Ατρόμητο και Πανιώνιο τον Νοέμβρη και με τον ΠΑΟΚ στις αρχές Δεκέμβρη). Αυτός ο περίπου ένας μήνας ήταν και ο χειρότερος παραγωγικά για τον Ελ Αραμπί στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Έκτοτε δεν έχει περάσει διάστημα πάνω από δύο αγώνων στους οποίους να μην είχε βάλει γκολ. Σκόραρε κατά σειρά με Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα. Δεν έβαλε με Βόλο, αλλά συνέχισε με Παναθηναϊκό, Λαμία και Άρη. Έμεινε χωρίς γκολ με ΟΦΗ και ΑΕΚ, έβαλε με Ξάνθη, δεν σκόραρε με Ατρόμητο, έβαλε στον Πανιώνιο και έμεινε άσφαιρος στα δύο τελευταία ματς της κανονικής περιόδου με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Επιστρέφοντας με τα play off είχε βρει δίχτυα με ΠΑΟΚ, δεν έβαλε με Άρη στο Φάληρο, σκόραρε με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και τώρα, όπως είπαμε, έχει δύο ματς χωρίς γκολ. Συνεπώς, με βάση το κόκκινο παρελθόν του, απόψε αναμένεται ότι θα είναι ξανά σε επαφή με την αντίπαλη εστία!

Για τον Ελ Αραμπί θα πρέπει να σημειωθεί και κάτι ακόμη. Με ένα γκολ απόψε θα φτάσει τον αριθμό των 28 τερμάτων που είχε σημειώσει στη Γαλλία με την Καέν, αλλά σε 76 αγώνες. Ενώ με τον Ολυμπιακό το σημερινό ντέρμπι θα είναι η 47η παρουσία του με την ελληνική ομάδα. Και, πλέον, στην επόμενη σεζόν θα επιχειρήσει να καταρρίψει την επίδοση των 44 γκολ που είχε βάλει στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Γρανάδα, με την οποία είχε αγωνιστεί σε 134 αναμετρήσεις.