Να μην «χαλάσουν» το μυαλό τους

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για την Ριζούπολη, ενώ για το CAS είπε ότι δεν ασχολείται η ομάδα του και το απέδειξε. Το θέμα του γηπέδου στο Κύπελλο, όμως, δεν πρέπει να «χαλάσει» το μυαλό κανενός στον Ρέντη, γιατί δυστυχώς είναι για... λύπηση ό,τι συνέβη με τον ορισμό της ΕΠΟ, όπως είπε σωστά ο Πορτογάλος.  

Να μην «χαλάσουν» το μυαλό τους

Είχε δίκιο τελικά ο Πέδρο Μαρτίνς που δεν είχε πανηγυρίσει μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να μην λάβουν υπόψη το -7 του ΠΑΟΚ, αλλά τη διαφορά που έχει προκύψει στο χορτάρι. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα αθωωθεί ο ΠΑΟΚ από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Είναι κάτι που θα το μάθουμε σύντομα (πιθανότατα μέσα στο μήνα) αν θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον ή το επόμενο πρωτάθλημα. Οι βαθμοί επιστράφηκαν γιατί έπρεπε να επιστραφούν, από τη στιγμή που δεν έχει πάρει απόφαση το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, όπως εξήγησε το CAS.

Περνώντας λοιπόν στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μαρτίνς είχε προσεγγίσει πολύ σωστά το κομμάτι της προετοιμασίας της ομάδας του στα play off. Εξ αρχής έλεγε στους παίκτες του ότι δεν πρέπει να ασχοληθούν με το -7. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν εφησύχασαν με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και μολονότι όλος ο Τύπος είχε χρίσει και μαθηματικά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό αμέσως μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο 50χρονος τεχνικός είχε κρατήσει μία εντελώς διαφορετική στάση. Τα... μπουγέλα σημειώθηκαν τρεις μέρες αργότερα μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη και την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στην Τούμπα. Τότε που το πρωτάθλημα κατακτήθηκε και μαθηματικά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή ο Μαρτίνς κινήθηκε καθαρά ποδοσφαιρικά στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, κράτησε τους παίκτες του σε εγρήγορση, διατήρησε το αήττητο και πάει να «σπάσει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να κάνουμε μία σύγκριση της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας με το άλλο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες και είναι πολύ σοβαρό. Αφορά τον ορισμό της Ριζούπολης για τον τελικό του Κυπέλλου. Προσωπικά εμείς δεν θα σταθούμε τόσο στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης της ΕΠΟ και το γεγονός ότι «υπονομεύει» το δικό της «προϊόν», τη γιορτή που διοργανώνει η ίδια! Το να στέλνει τον τελικό σε ένα γήπεδο που έχει να παιχτεί ποδόσφαιρο από αρχές Μαρτίου, είναι κάτι που θα μείνει στην... ιστορία! Και το πιο φοβερό απ’ όλα είναι ότι δύο μέρες μετά την απόφασή της, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας πήγε στην Ριζούπολη για να επιθεωρήσει τον αγωνιστικό χώρο... Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού στον πλανήτη!

Ο Ολυμπιακός «φωνάζει» και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τα παράπονά του και να στέλνει επιστολές στην UEFA. Από την άλλη, όμως, όσοι βρίσκονται στον Ρέντη πρέπει να κοιτάξουν τη δουλειά τους. Ο Μαρτίνς ήταν εκνευρισμένος στις δηλώσεις του στη «Nova». Απ’ ό,τι πληροφορούμαστε και οι οι παίκτες έχουν βγει έξω από τα ρούχα τους με το θέμα της Ριζούπολης. Ωστόσο, θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν ότι στην Ριζούπολη θα αναγκαστούν να παίξουν και πώς θα πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσουν να «χαλάνε» το μυαλό τους και την ενέργειά τους με την «έδρα» του τελικού.

Είναι πολύ λογικό να ανησυχεί ο Μαρτίνς για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών του, έχοντας μάλιστα μπροστά του και τον πραγματικό «τελικό» που είναι η Γουλβς, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να ηρεμήσει την ομάδα του και να την προετοιμάσει, όπως γνωρίζει πολύ καλά, για ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι με... θέα την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου. Δεν πρέπει να επηρεαστεί το ποδοσφαιρικό τμήμα από τον... κακό χαμό που προκάλεσε η απόφαση της ΕΠΟ, όσο κι αν είναι μία απόφαση πέρα από κάθε λογική και κυρίως δίχως εξήγηση.

Ας ασχοληθεί η διοίκηση με την Ριζούπολη. Το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές ας κοιτάξουν τη δουλειά τους, να δουν πώς θα προετοιμαστούν ενόψει του τελικού και ένα είναι το σίγουρο: Η καλύτερη «απάντηση» που θα δώσουν, θα είναι αν κατακτήσουν το Κύπελλο στην «έδρα» που είχε δηλώσει ως δεύτερο γήπεδο η ΑΕΚ σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιο πρόβλημα με το ΟΑΚΑ. Απίστευτα πράγματα! Η ΕΠΟ έγραψε στα «παλαιότερα των υποδημάτων της» την προκήρυξη του Κυπέλλου που κάνει λόγο για «ουδέτερο γήπεδο στον τελικό». Είπαμε όμως: Στον Ρέντη θα πρέπει να αποβάλουν τον εκνευρισμό τους και να μην ασχοληθούν περαιτέρω. Είναι για... λύπηση η κατάσταση, όπως είπε πολύ σωστά ο Μαρτίνς στη συνέντευξη.

Ας συνεχίσει να ασχολείται η ΠΑΕ, που όλες οι κινήσεις που έχει κάνει έως τώρα είναι με βάση, όχι μόνο την ποδοσφαιρική και ανθρώπικη λογική, αλλά και βάσει των όσων λέει η προκήρυξη της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός μιλάει με επιχειρήματα. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας ακόμα αναμένεται μία σοβαρή εξήγηση προς τον φίλαθλο κόσμο για ποιο λόγο επιλέχθηκε η Ριζούπολη. Αλλά εδώ που τα λέμε, δεν σεβάστηκε τους ποδοσφαιριστές, θα σεβαστεί τον κόσμο που θα δει τον τελικό από τον καναπέ του σπιτιού του;