Τί γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας Παναιτωλικού - Ξάνθης ή Ξάνθης - Πανιώνιου

Διαβάστε όλα τα σενάρια γύρω από το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί στη Super League 2 και ποια θα λάβει μέρος στα μπαράζ, μετά και τα τελευταία αποτελέσματα

Τί γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας Παναιτωλικού - Ξάνθης ή Ξάνθης - Πανιώνιου

Μία αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθούν τα φετινά play out της Super League 1 και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί και ποια θα λάβει μέρος στα μπαράζ.

Πλέι άουτ Super League 1: Ο δρόμος προς τη σωτηρία! (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Σύμφωνα με την υπάρχουσα βαθμολογία τρεις ομάδες κινδυνεύουν να μην εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Ο λόγος για τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και τον Πανιώνιο.

Τον πρώτο λόγο για να παραμείνει στο πρωτάθλημα έχει η ομάδα του Αγρινίου έπειτα από την νίκη στην έδρα του Πανιώνιου. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι Θρακιώτες, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης ελπίζει πλέον στη 13η θέση που στέλνει στα μπαράζ.

Αναλυτικά όλα τα σενάρια:

Παναιτωλικός (26 βαθμοί)

Οι Αγρινιώτες την τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθούν με τον Βόλο εντός έδρας. Σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας τότε θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στη Super League 1. Από την άλλη εάν ηττηθούν και παράλληλα νικήσει η Ξάνθη τότε θα πρέπει να διεκδικήσουν την παραμονή τους μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ, αφού στην ισοβαθμία δεν έχουν τον πρώτο λόγο.

Ξάνθη (23 βαθμοί)

Η ομάδα της Θράκης θα αγωνιστεί στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά ΑΕΛ. Μονόδρομος για την Ξάνθη είναι η νίκη καθώς σε περίπτωση ήττας του Παναιτωλικού από τον Βόλο θα πιάσει τους Αγρινιώτες στη 12η θέση και θα παραμείνει εκείνη στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας καθώς υπερισχύει στην ισοβαθμία. Σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας δεν θα προλάβει το τρένο της παραμονής μέσα από τη διαδικασία των play out.

Πανιώνιος (22 βαθμοί)

Το τελευταίο του χαρτί στην έδρα του Ατρόμητου παίζει ο Πανιώνιος που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι «κυανέρυθροι» μόνο με δύο σενάρια θα ξεφύγουν από την 14η θέση. Σε περίπτωση που περάσουν νικηφόρα από το Περιστέρι και χάσει η Ξάνθη στη Λάρισα τότε θα αγωνιστούν στα μπαράζ. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που ο Πανιώνιος πάρει την ισοπαλία από τον Ατρόμητο και ηττηθεί η ομάδα της Θράκης από την ΑΕΛ καθώς στην ισοβαθμία οι Νεοσμυρνιώτες έχουν το πάνω χέρι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

* Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της SuperLeague 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.

7η αγωνιστική

Σάββατο (18/7)

ΑΕΛ - Ξάνθη (19:15)

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία (19:15)

Ατρόμητος - Πανιώνιος (19:15)

Παναιτωλικός - Βόλος (19:15)