«Καρφιά» Φερέιρα: «Την ποιότητα στην επίθεση οι ομάδες την αγοράζουν!»

Τι δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό

 «Καρφιά» Φερέιρα: «Την ποιότητα στην επίθεση οι ομάδες την αγοράζουν!»

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε λόγο για έλλειψη ποιότητας στην επίθεση αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει τη 2η θέση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Προσπαθούμε να βρούμε το θετικό της υπόθεσης, προσπάθησαν οι ποδοσφαιριστές μου πολύ, έδωσαν ό,τι είχαν, είναι το μίνιμουμ σε όσους φοράνε αυτή τη φανέλα, είχαμε βιαστικές ενέργειες, εκεί περιμένεις τους τοπ επιπέδου παίκτες να κάνουν το κάτι παραπάνω. Γιατί φτάναμε γρήγορα και εύκολα στην αντίπαλη εστία. Ο Μιχαηλίδης ήταν για δεύτερο παιχνίδι πάρα πολύ καλός. Στο τελευταίο ένα τρίτο χρειαζόμαστε ποιότητα που οι ομάδες την αγοράζουν».

Για το τι εννοούσε με την ποιότητα:

«Σημαίνει πως βάλαμε όλους τους παίκτες που είχαμε, προσπαθήσαμε με κάθε πιθανό τρόπο αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα».

Για την κακή κατάσταση των επιθετικών του και αν έχει σκεφτεί εναλλακτική:

«Οι επιθετικοί μας κάνουν την καλύτερη σεζόν τους ο καθένας ξεχωριστά. Δεν ξέρω αν θυμάστε τι είπα ότι χρειάζεται η ομάδα, στην Μπράγκα μου άρεσε να παίζω με δύο επιθετικούς, δεν θέλω να επανέλθω σε αυτά. Αυτούς τους παίκτες έχω στη διάθεσή μου και θα προσπαθήσω να βγάλω το καλύτερο δυνατό από αυτούς μέχρι το τέλος της σεζόν. Είχαμε 1-2 καλές ευκαιρίες όπως του Καντουρί, σε αυτό το οποίο στέκομαι είναι να φτάνουν στο δικό τους όριο οι ποδοσφαιριστές μου. Είναι άλλο αν είναι αρκετό για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Στο τελευταίο ένα τρίτο η ομάδα χρειαζόταν μεγαλύτερη ηρεμία και μας έλειπε το γκολ, το οποίο το αξίζαμε. Σίγουρα δεν είμαστε στο τοπ επίπεδο που θα μπορούσαμε να είμαστε. Δεν κάναμε σούπερ παιχνίδι αλλά κάναμε αρκετά πράγματα για να αξίζουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα όπως και σε άλλα παιχνίδια».

Για την αλλαγή σχήματος:

«Πιστεύω πως αυτός ο σχηματισμός μπορεί να βγάλει τον καλύτερο δυνατό εαυτό των ποδοσφαιριστών που έχουμε στην διάθεσή μας. Στην επίθεση πάντα με αυτόν τον τρόπο αγωνιζόμασταν με 3-4-3, αμυντικά άλλαξε αυτό γιατί αμυνόμασταν με 4-4-2. Είναι αδύνατον να παίξουμε με 2 επιθετικούς γιατί έχουμε μόνο δύο και ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί κάποιος».

Για την μη χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια και τον Πέλκα:

«Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και έχουν τραβήξει το κουπί. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για ποδοσφαιριστές που δεν είναι έτοιμοι. Δεν πίστευε κανείς στην αρχή της σεζόν πως στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε με 2-3 ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, μας δίνουν ενέργεια και αξίζουν να παίζουν».

Για το αν είναι εφικτή η 2η θέση:

«Εμείς θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, δεν παραιτούμαστε. Ότι φοράμε αυτή τη φανέλα και αυτό το έμβλημα μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε. Αυτή τη σεζόν έχουν γίνει τόσα πολλά που άνετα μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο, μόνο τα γεγονότα».